Algemeen

Zweet jij ook te veel in de zomerperiode?

Heb jij ook last van zweetplekken onder de oksels, rug, borst en voeten? Je bent hier op de goede plek want in deze blog vertel ik hoe je dit probleem enigszins kan oplossen. Het is bijna lente en de temperatuur begint te stijgen.  

Het is belangrijk om al goed na te denken over de diverse mogelijkheden om de nattigheid en geur van je zweet te bestrijden. De meeste mensen maken gebruik van anti-transpirant deodorant. Dit kan op korte termijn werkend zijn, maar dit verschilt ook per persoon.

Sommige lichamen zijn wat gevoeliger voor de poriën en hierdoor zal een persoon meer zweten vergeleken met een ander. hoe kun je met een snelle reactie van de poriën en een niet werkende anti-transpirant deodorant toch nog het zweten bestrijden

Nieuw materiaal voor de textielindustrie

De bamboevezel, oftewel bamboe is een fijn materiaal wat door Chinese studenten aan de Universiteit van Peking werd bedacht in 2001. Hoe kun je met een snelle reactie van de poriën en een niet werkende anti-transparant deodorant toch nog het zweten bestrijden.

Uit hun onderzoeken en experimenten bleek al snel dat bamboe zeer geschikt is. De bamboevezels bieden diverse mogelijkheden. Deze mogelijkheden zal ik in de volgende alinea’s met jullie bespreken.

Zacht materiaal

De bamboevezel, oftewel bamboe, beschikt over een uniek eigenschap, namelijk een gladde structuur. Deze structuur zorgt voor een fijn en zacht gevoel van het materiaal.. Hierdoor is het bijvoorbeeld comfortabel om sokken van bamboe materiaal te dragen. 

Als je veel moet reizen voor je werk, of als je staand moet werken dan kunnen je voeten sneller zweten. Met bamboe sokken zorg je er voor dat je voeten minder snel zweten.

De bamboevezel kan vocht drie keer meer absorberen dan katoen. Hierdoor is het makkelijker om zweet eerder op te vangen, zodat er geen muffe geur kan ontstaan

Geen zweetplekken meer onder de oksels

In een wat warmere periode gebruik wij mannen geen onderhemden, omdat het simpelweg niet lekker zit. Hierdoor krijgen we meestal zweetplekken onder onze oksels, bij onze borst en rug. 

Met bamboo shirts wordt dit probleem opgelost, omdat dit materiaal drie keer meer vocht kan absorberen in relatie tot katoenen shirts. Door het dragen van een bamboe shirt zal je dus geen zweetplekken meer hebben!

Huidvriendelijk materiaal

Het is bewezen dat de bamboevezels goed voor je huid is met de eigenschappen van het materiaal

Hopelijk heb ik jullie meer kunnen inspireren om bamboe shirt en sokken aan te schaffen, zodat je je zweet problemen en klachten kan bestrijden.

Geef een reactie

Inline
Inline