AutoEchtemannenMannenzaken

Zonder kapitaal een nieuwe auto?

Je wilt graag een nieuwe auto rijden, maar je wordt een beetje verdrietig als je naar je bankrekening kijkt. Want het nieuwe model van dat ene merk wat je zo graag wilt, kost een keer zoveel als dat je op je rekening hebt staan. Maar wist je dat ook jij zonder kapitaal een nieuwe auto kan rijden?Private Lease is dan de uitkomst. Wat is dat nu precies dat private lease? In tegenstelling tot het zakelijke leasen van auto’s, waar je een groot aanbod van kunt vinden bij bijvoorbeeld Neerlandlease, lease je deze auto’s privé. Je hoeft dus niet bij je baas te gaan vragen of je dat ene nieuwe model van dat ene merk, wat je zo graag wilt en niet kan betalen, zakelijk mag geen rijden. Nee, want je kunt het nu helemaal zelf regelen.

Private lease uitgediept

Zonder zorgen kunnen rijden in de auto naar jouw keuze, je weet wel, dat ene model van dat ene merk, voor een vast bedrag per maand.Je niet meer druk maken om een reparatie of om de APK-keuring die er jaarlijks weer aan zit te komen. Je hoeft alleen nog maar naar het tankstation te rijden en pincode in te toetsen want dat is een van de weinige dingen die je nog maar hoeft te betalen voor je auto. In feite “huur” je voor langere tijd een auto. Variërend van een jaar tot zestig maanden.

Zoals gezegd betaal je een vast bedrag per maand. Hierbij zit inbegrepen:

  • Wegenbelasting
  • Regulier onderhoud
  • Allrisk verzekering
  • APK-keuring
  • Vervangend vervoer (na 24 uur)
  • Afschrijving en rente
  • Pechhulp onderweg in binnen- en buitenland

auto rijden

Financiering

Het grote voordeel van private lease is dat je niet in een klap veel geld kwijt bent. Maar je gaat wel een financiële verplichting aan voor langere tijd.Er wordt getoetst of het financieel mogelijk voor je is om een auto te leasen. Door een berekening kan de lease maatschappij zien of je maandelijkse inkomen voldoende toereikend is. Bij de meeste leasecontracten wordt er een BKR-registratie gedaan. Deze wordt geregistreerd onder de code OA (Operational Autolease). Deze registratie hoeft niet nadelig te zijn. Wanneer de financiële verplichtingen elke maand worden nagekomen, worden er geen achterstanden geregistreerd.

Er zitten veel voordelen aan de Private Lease maar we hebben ook een paar nadelen op een rij gezet
Hierboven hebben we het over de financiële verplichtingen gehad. Ook al sluit je deze voor een “x” periode af kan het zijn dat het lastig is onder dit contract uit te komen. Sommige aanbieders kunnen nogal hardnekkig zijn. Let daarom altijd goed op de kleine letters en vraag het eventueel na, mochten de voorwaarde niet geheel duidelijk zijn.

Bij het afsluiten van een contract worden ook het aantal te rijden kilometers besproken en vastgelegd. Ga je meer kilometers rijden dan vooraf is besproken dan ga je uiteraard ook meer betalen. Verwacht je dus in de toekomst een reis om de wereld te maken met je leaseauto, neem dit dan mee in de bepaling van het aantal kilometers in je contract.

De auto wordt nooit je eigendom en daarmee de restwaarde ook niet. Dit kun je ook van de positieve kant bekijken, als dat ene merk nu dat nieuwe model op de markt brengt, kun je dat oude lease model, bij afloop van je contract, inruilen tegen die nieuwe, zonder veel rompslomp.

En waar je tot slot rekening mee moet houden is dat je geen schadevrije jaren meer opbouwt. De schadevrije jaren die je al opgebouwd hebt blijven staan maar worden niet altijd meegenomen door de nieuwe verzekeraar. Dit betekent dat je No-claim komt te vervallen.

Geef een reactie

Inline
Inline