EchtemannenMannenzaken

Zo zorg je voor minder afleidingen tijdens het thuiswerken

Het nieuwe werken is de afgelopen jaren al steeds meer in het bedrijfsleven geïntegreerd. Steeds meer ondernemers sporen hun werknemers aan om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. De coronacrisis heeft deze ontwikkeling nog eens in sneltreinvaart vooruit gestuurd. Inmiddels werkt een groot deel van Nederland thuis. En volgens onderzoekers zal dit ook na de pandemie zo blijven. Thuiswerken zal inderdaad het nieuwe werken worden. Een samenleving waarin we zo min mogelijk reizen en zoveel mogelijk vanuit huis doen. Dat levert veel voordelen op. Toch is thuiswerken niet altijd even prettig. Je komt al snel oog in oog met heel veel afleidingen te staan. Kan je deze weerstaan? Of ben je meer bezig met werkontwijkend gedrag dan dat je daadwerkelijk efficiënt aan de slag?

Met de volgende tips zorg je voor zo min mogelijk afleidingen tijdens het thuiswerken en wordt efficiënt werken een stuk gemakkelijker.

Draag zorg voor een goede werkplek

Zeker nu het er nu naar uitziet dat thuiswerken ook de komende jaren nog van toepassing zal zijn, is het belangrijk om zorg te dragen voor een goede en ergonomische werkplek. Natuurlijk kan je voor enkele dagen of weken wel een keer wat minder ergonomisch werken en aan de eettafel of op de bank plaatsnemen, maar dit is zeker niet goed om weken vol te houden. Doe je dit wel, dan loop je het risico op het ontwikkelen van zeer veel fysieke ongemakken. Iets waar je ook op de lange termijn last van kunt houden.

Daarom is het belangrijk om op SKEPP – Webshop te kijken en hier een aantal ergonomische kantoormeubelen uit te zoeken. Zorg er tevens voor dat je een afgesloten ruimte als kantoor plaatst. Zo kan je niet gestoord worden door mensen binnen je gezin. Is er geen extra kamer over? Dan is het ook mogelijk om een mini kantoortje in de slaapkamer te plaatsen. Zolang deze ruimte afgesloten kan worden, voldoet deze uitstekend als thuiskantoor.

Hou je aan gezette werktijden

Het is heel verleidelijk om tijdens het thuiswerken geheel zelf je uren in te delen. Waarom zou je vroeg je bed uitkomen? Niemand die het erg vindt als je later bent zeker. Zeker niet wanneer je je werk gewoon op tijd inlevert. Bedenk echter wel dat het voor jezelf minder prettig is als je later begint. Wanneer je pas om 12 uur in de middag begint, dan zal je soms ook tot acht uur ’s avonds moeten werken. Dit betekent dat je nog maar heel weinig vrije tijd zult overhouden.

Daarom is het verstandiger om je aan gezette werktijden te houden. Kies er bijvoorbeeld voor om iedere ochtend vroeg op te staan en zit startklaar in je thuiskantoor wanneer je normaal gesproken ook op kantoor zou beginnen. Zo zorg je er niet alleen voor dat je straks meer vrije tijd hebt, maar ook dat je het gewone ritme er in houdt. Hou je niet alleen aan de begin- en eindtijd die je normaal zou hanteren, maar hou ook de pauzes aan. Deze zijn er niet voor niets en zijn nodig om je geest te verhelderen.

Geef een reactie

Inline
Inline