EchtemannenMannenzaken

Zo vind jij je nieuwe droombaan

Iedereen wilt natuurlijk een droombaan hebben. Een droombaan zal bijna niet als werken aanvoelen. En is daardoor natuurlijk ideaal. Maar hoe vind je nu jouw droombaan? In dit artikel geven wij je handige tips, zodat de kans op het vinden van jouw droombaan aanzienlijk groter wordt.

Wat is eigenlijk je droombaan?

Maar wat is nu eigenlijk je droombaan? Het zal moeilijk worden om je droombaan te vinden wanneer je eigenlijk niet weet wat je écht leuk vindt. Misschien heeft je droombaan wel iets met de locatie te maken? Wil je bijvoorbeeld in een grote stad werken? Dan zoek je mogelijk naar vacatures Amsterdam. Maar vaak komt het ook voor dat mensen simpelweg niet weten wat ze nu echt willen. Daarvoor raden we je aan om eerst naar je kwaliteiten te kijken. Waar ben je goed in? En wat vind je leuk om te doen? Vaak is het zo dat beide zaken wel met elkaar te maken. Want als je ergens goed in bent, vind je het meestal ook leuker. Weet je dit nu niet zo goed van jezelf? Vraag dan om advies bij bijvoorbeeld een uitzendbureau. Manpower uitzendbureau is een voorbeeld van een bureau waar je terecht kunt met dit soort vragen. Een uitzendbureau kan je daarnaast helpen met het vinden van geschikte vacatures. En kan je helpen in het sollicitatieproces. Wat ons betreft altijd een aanrader.

Wat is eigenlijk je droombaan

Aangenomen worden op je droombaan

Maar hoe word je nu aangenomen wanneer je gaat solliciteren voor die droomvacature die je hebt gevonden? We raden je ten eerste aan om je sollicitatiebrief en CV helemaal in orde te maken. Pas beide zaken aan op de vacature waarop je gaat solliciteren. Geef bijvoorbeeld relevante werkervaring aan op je sollicitatiebrief wat met de vacature te maken heeft. En maak relevante cursussen dikgedrukt op jouw CV. Op deze manier kan de recruiter makkelijker zien waarom ze je moeten aannemen en zien ze dat je de tijd hebt genomen om je brief en CV op hun vacature aan te passen.

Heb je een uitnodiging gekregen voor een gesprek? Dan kun je jezelf nog voorbereiden door je goed in te lezen over het bedrijf. Wat is de missie van het bedrijf? En de visie? Wat zijn voor de rest doelen? Probeer erachter te komen. En mocht je dit niet kunnen vinden, vraag het dan tijdens het sollicitatiegesprek. Wanneer je gerichte vragen stelt, zal dit je recruiter ook opvallen. Je laat merken dat je daadwerkelijk enthousiast bent en veel interesse hebt in de vacature. Daarnaast wil je natuurlijk goed voor de dag komen wanneer je op sollicitatiegesprek gaat. Doe dus vooral je nieuwe kleding aan. Draag nette kleding wanneer dit nodig is. En ga even naar de kapper voor je gesprek. Wanneer je er op je best uitziet, zal je de beste indruk kunnen maken.

Met deze tips hopen we je voldoende te hebben geïnformeerd om de ideale droombaan te vinden. Let op dat je nooit opgeeft, want je weet nooit wanneer je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Mag je op gesprek komen? Doe er dan alles aan dat je ook daadwerkelijk wordt aangenomen door een hele goede voorbereiding te treffen.

Geef een reactie

Inline
Inline