AutoEchtemannenMannenzaken

Zo vind je de goedkoopste autoverzekering

Ieder automobilist is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Hierbij geldt dat je minimaal WA verzekerd moet zijn. Natuurlijk mag je dit wel verder naar eigen inzicht uitbreiden. Betekent dit ook dat iedere autoverzekering hetzelfde kost? Welnee! Er zitten enorm veel verschillen in de premietarieven van de autoverzekeringen in ons land. Als jij het gevoel hebt dat je iedere maand te veel betaalt, raden wij aan om eens een kijkje te nemen op Overstappen.nl, hier zie je eenvoudig of overstappen van autoverzekering zin heeft en hoeveel je hiermee kunt besparen.

Ben jij benieuwd hoe je de goedkoopste autoverzekering kunt vinden? Wij geven enkele tips!

Wat staat er in de polisvoorwaarden?

Soms lijken autoverzekeringen op het eerste gezicht heel voordelig, maar blijken de kleine lettertjes toch zwaarder te wegen dan gedacht. Ga daarom nooit in op de schreeuwerige reclameteksten, maar blijf realistisch en bekijk zelf welke verzekering voor jou het meest geschikt is. Dit doe je aan de hand van de polisvoorwaarden. Let hierbij sowieso op de volgende punten:

  • Is er sprake van een no-claim korting. Hoe werkt deze? Zal deze ook vervallen als er sprake is van diefstal of vandalisme of worden deze situaties uitgesloten? Van hoeveel no-claim korting kan je genieten na een jaar schadevrij rijden?
  • Kan het voorkomen dat je toch nog schade uit eigen risico moet betalen? Wanneer is dit dan zo?
  • Is er sprake van pechhulp in binnen- en buitenland? Waar kan ik dan terecht?
  • Mag ik van de nieuwwaarderegeling gebruikmaken als ik de eerste eigenaar van de auto ben? Hoeveel scheelt mij dit per maand?

polisvoorwaarden autoverzekering

Schadevrije jaren overnemen

Over het algemeen bouw je de no-claimkorting per auto op. Zodra je jouw auto vervangt voor een nieuwe, zal je dus logischerwijs opnieuw beginnen met het opbouwen van no-claim. Toch is dit niet bij alle verzekeraars het geval. Zo is het soms ook mogelijk om de schadevrije jaren mee te nemen naar een nieuwe auto. Hierbij is het echter wel noodzakelijk om bij dezelfde verzekeraar te blijven. Bekijk dus goed of je voordeliger uit bent als je bij dezelfde verzekeraar met hoge no-claimkorting blijft of als je toch kiest voor het overstappen van autoverzekering. Autoverzekeringen berekenen zorgt ervoor dat jij altijd het voordeligst uit bent.

De juiste dekking

Het zal je verbazen hoeveel mensen in ons land oververzekerd zijn. Door de juiste dekking te kiezen, kan je jaarlijks een hoop geld besparen. De Consumentenbond stelt bijvoorbeeld dat een allrisk verzekering enkel rendabel is als je auto niet ouder dan 4 jaar is. Daarna kan je beter voor beperkt casco kiezen. Is je auto zelfs ouder dan 8 jaar? Dan is enkel een WA verzekering voldoende.

money-brand-cash-bank-currency-euro-1159963-pxhere.com

Niet elke schade claimen

Sommige mensen maken de fout om iedere schade te claimen. Natuurlijk is het fijn als dit je zelf op het eerste gezicht niks kost. Maar soms is het wel verstandig om een kostenbatenanalyse op te stellen. Bedenk hierbij goed hoeveel je er op achteruit zal gaan als je terugvalt op je no-claimkorting. Betaal je dan veel meer premie en zal je op de lange termijn meer geld kwijt zijn dan dat de schade waard was? Dan is dit natuurlijk niet verstandig. Kleine beschadigingen kan je in de meeste gevallen dan ook beter zelf betalen. Door niet iedere schade te claimen, profiteer je van een hogere no-claim korting en ben je uiteindelijk goedkoper uit.

Geef een reactie

Inline
Inline