EchtemannenMannenzaken

Zo richt jij een mancave tof in

Droom jij net als iedere man van een eigen mancave? Een plek waar je je heerlijk ongestoord kunt terugtrekken, waar er niemand aan je hoofd zeurt, waar je kunt doen en laten wat jij wilt. Heerlijk toch? Het bedenken waar je je mancave gaat creëren is de eerste stap bij het realiseren van je droom. Vaak is dit op zolder, de schuur, de garage of in de kelder. Heb je dit eenmaal uitgedacht en heb je de plek ook daadwerkelijk veroverd, dan gaat het grote inrichten beginnen. Wij gaan je in deze blog vertellen hoe jij een mancave tof kunt inrichten.

Wat mag er niet ontbreken aan de inrichting van een mancave?

Het idee achter een mancave, de naam zegt het natuurlijk al, is dat het een ruimte alleen voor mannen is. Hoe graag je vrouw ook naar binnen wil of zich wil bemoeien met de inrichting (net als waarschijnlijk in de rest van het huis) dit is jouw plek, dus jij richt het in. Er zijn een aantal zaken die zeker niet mogen ontbreken in je mancave. We gaan ervan uit dat je deze ruimte niet alleen voor jezelf hebt maar ook gebruikt om lekker met je vrienden van te genieten. Eén ding wat dus zeker niet mag ontbreken in de inrichting van je mancave, is een bar of een toog en drank. Bier, wijn, whisky, you name it. 

Daarnaast natuurlijk iets als entertainment. Hoewel een mancave heerlijk kan zijn om je zo nu en dan eens in alle rust in terug te trekken is het natuurlijk ook heerlijk als je hier bijvoorbeeld op een megascherm voetbal, rugby, formule 1 of waar je maar zin in hebt kunt kijken. Er zijn zelfs mancaves waar meerdere schermen aan de muur hangen zodat als je vrienden op visite komen, iedereen kan kijken waar hij op dat moment zin in heeft. Wat dacht je verder van een pooltafel, een voetbaltafel of misschien wel zo’n ouderwetse fruitkast waar je een gokje op kunt wagen?

Je kunt hier natuurlijk niet van genieten als je daarbij op een plastic tuinstoeltje of een houten krukje moet plaatsnemen. Zorg er dus voor dat je je mancave inricht met heerlijke relax meubels. Lekkere stoere stoelen en banken waar je het uren op uit kunt houden.

De verlichting in je mancave

Niet alleen een supertoffe inrichting is van belang in je mancave ook je Verlichting speelt een rol. Je wilt natuurlijk wel dat de belangrijkste items goed in de spotlights komen te staan en dat je aan de bar kunt zien wat er in je glas zit. Daarnaast zijn mancaves, zoals aangegeven, vaak weggestopt op zolder of in de kelder. Meestal op plekken waar weinig daglicht binnenkomt. Je zult dan zelf moeten zorgen dat er voldoende licht in je mancave aanwezig is. Dit kun je natuurlijk het beste doen met gave Led lampen. De keuze is daarbij natuurlijk of je deze in de vorm van toffe spots in het plafond inbouwt, een verlaagd plafond erin zet met verlichting erachter of dat je kiest voor gave lampen aan de muur. Waar je ook voor kiest, hou jezelf voor ogen dat het jouw me-time plek is en jij in je mancave kunt doen en laten waar jij zin in hebt. Voorwaarde is dat je jouw mancave tof inricht maar je weet nu wat je hiervoor nodig hebt!

Geef een reactie

Inline
Inline