EchtemannenMannenzaken

Zo organiseer je de perfecte BBQ deze lente

De lente is aangebroken en dat betekent dat het barbecueseizoen weer bijna van start gaat. Het Nederlandse volk kijkt al sinds oudsher reikhalzend uit naar het moment dat de temperatuur boven de 20 graden komt. Op dat moment wordt het stof van de barbecue geblazen, genieten veel mannen van het zogenaamde ‘oergevoel’ en genieten we van de welbekende barbecuelucht. Zomer… we zijn er echt aan toe!  

Het duurt misschien nog even, maar over niet al te lange tijd mogen we weer met de barbecue aan de haal. Waar we vorige zomer bijna iedere dag van de barbecue mochten genieten, zijn we nu nog steeds op het eerste barbecuemoment aan te wachten. Dit biedt ons toch wel één voordeel: we kunnen ons goed voorbereiden zodat we tijdens de eerste lentedag direct dé perfecte barbecue kunnen organiseren!

Huur een BBQ

Heb je de afgelopen jaren intens genoten van de barbecuefeestjes in de achtertuinen van je vrienden en familie? Dan wil je logischerwijs graag wat terugdoen. Bovendien is barbecueën ook nog eens ontzettend gezellig en geeft dit ons het gevoel van échte mannelijkheid. Doe daarom iets terug en organiseer dit jaar de perfecte barbecue bij jou in de tuin. Natuurlijk hoeft dit niet te betekenen dat je voor die ene keer een peperdure barbecue hoeft aan te schaffen. Gelukkig behoort een BBQ huren ook tot de opties. Zo beschik je voor één of meerdere dagen over een fijne barbecue om jouw feestje compleet te maken.

bbq huren

Een goede voorbereiding is het halve werk

Vaak zien we dat mannen een paar worstjes, kippenpoten en speklappen op de grill mikken en er vervolgens een pot mayo naast zetten. Voilà: een geslaagde barbecue! Of misschien toch niet? Dit is in ieder geval niet de barbecue die wij voor ogen hadden. Als je echt een geweldig barbecuefestijn wilt organiseren, is een goede voorbereiding van groot belang. Zoek lekkere recepten op, maak de salade een dag van tevoren en zet het vlees in de marinade. Idealiter wil je op de dag zelf enkel nog het vlees en/of de vis grillen.

Uitnodigingen versturen

Bij de perfecte barbecue hoort natuurlijk ook de juiste uitnodiging. Het nadeel van een barbecue is dat je vaak op basis van de weersvoorspellingen een dag plant, waardoor je de uitnodiging meestal pas relatief laat kan versturen. Gelukkig biedt de digitale wereld ons enorm veel mogelijkheden om de uitnodigingen snel te verzenden. Maak bijvoorbeeld een appgroep aan. Zo breng je alle genodigden snel op de hoogte. Zorg er daarnaast voor dat je volledig bent in je uitnodiging. Denk niet alleen aan waar, wanneer en hoe laat, maar ook of mensen iets mee moeten nemen en of het de bedoeling is dat de kinderen meekomen.

Direct alles bij de hand

Ben jij iemand die altijd de helft vergeet en er halverwege het feest achter komt dat je nog naar de winkel moet? Dan weet je ook maar al te goed hoe vervelend dit is, zeker als je een huis vol visite hebt. Zorg er daarom voor dat je alles direct bij de hand hebt met een A-Z bbq pakket, zo weet je zeker dat je nooit misgrijpt. Laat het mooie weer maar komen!

a-z bbq pakket

Geef een reactie

Inline
Inline