EchtemannenMannenzaken

Zo onderhoud je jouw BMW

We rijden dagelijks naar het werk, maar pakken ook de auto mee naar de supermarkt. Mogelijk gebruik je jouw auto heel veel. Maar wanneer je bezitter bent van een BMW, is dat zeker het geval. Als je een BMW hebt, zal je jouw auto mogelijk niet alleen voor alledaagse zaken gebruiken. Maar ook om af en toe eens lekker te gaan touren. Je bent dan ook trots op je auto. Wanneer je problemen hebt met je BMW zal dit dan ook harder aankomen. Gelukkig kan je met goed onderhoud van je auto, veel problemen voorkomen. Wil je weten hoe je dat het beste aan kunt pakken? Lees dan even verder.

Belangrijkste onderdelen voor onderhoud

Het is onvermijdelijk dat je auto ooit ingeruild zal moeten worden. Want ook BMW’s zullen mankementen krijgen naar verloop van tijd. Echter kan je dit zolang mogelijk uitstellen. En daarbij is goed onderhoud cruciaal. Breng je auto regelmatig naar een professionele BMW garage voor onderhoud en je zal merken dat je er veel langer van kunt genieten. We zullen een aantal belangrijke onderdelen met je doornemen, waarbij onderhoud het meest belangrijk is.

Motor en remmen

De motor is het hart van de auto. Heb je motorproblemen? Dan kan dit er al snel voor zorgen dat je auto onbruikbaar wordt. Zo kan het zijn dat de auto niet meer start. Of zelfs tijdens het rijden er mee ophoudt. Het is dan ook slim om je motor jaarlijks te laten controleren. Dit kan bij een garage zoals Autovitel. Waar gespecialiseerd is in BMW reparatie.

bmw motor

Je hebt de motor nodig om te kunnen rijden. Maar het is ook wel fijn dat de remmen goed werken. Ook het controleren van de remmen hoor dan ook bij de absolute basis van het onderhoud. Remmen zijn dan ook vereist om je veiligheid te garanderen. Je wilt dit dan ook laten onderhouden door een professional.

Banden

Goede banden spelen een belangrijke rol in je voertuig. Met goede banden kun je namelijk het brandstofverbruik maximaliseren. Slechte banden kunnen zelfs je veiligheid in gevaar brengen. En daarmee worden voornamelijk banden bedoeld waarbij de spanning niet goed is. Het vergroot namelijk de kans op ongelukkigen. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Je banden dien je dan ook zeer regelmatig te controleren.

Koelsysteem en olie

Het koelsysteem dient ook altijd in orde te zijn. Wanneer je de motor niet kunt afkoelen, kan dit voor nare problemen zorgen. Zo kan je auto overhit raken, wat natuurlijk erg gevaarlijk is. Een overhitte auto kun je voorkomen door het systeem god laten spoelen met motorkoelvloeistof. Dit moet ongeveer om de enkele jaren gedaan worden.

Regelmatig verversen van je olie is belangrijk om de gezondheid van je auto te garanderen. Doe je dit niet? Dan kunnen er problemen ontstaan zoals koolstof ophoping in de inlaatkleppen. En dat wil je absoluut voorkomen

Het is dan ook raadzaam om je BMW met enige regelmatig te laten onderhouden door een professional. Daarnaast is het uiteraard ook belangrijk om de auto zelf goed bij te houden. Rijd zuinig met je auto, ga regelmatig even naar de wasstraat en reinig de auto van de binnenkant. Zo zal je auto nóg meer stralen. En kun je er langer van genieten.

 

Geef een reactie

Inline
Inline