EchtemannenMannenzaken

Zo laat je een kleine badkamer groter lijken

De badkamer behoort tot één van de belangrijkste ruimtes in huis. Het is niet alleen een plek om jezelf op te frissen na een lange werkdag of de dag te starten, maar ook om even heerlijk tot rust te kunnen komen. Helaas beschikt niet iedereen over een fantastische grote badkamer. Dit betekent echter niet dat deze nooit van alle gemakken kan worden voorzien. Bovendien kan een kleine badkamer ook heel aangenaam en sfeervol zijn. Met de volgende tips kan jij jouw kleine badkamer omtoveren tot een echte droombadkamer.

Kies voor een inloopdouche

In een kleine badkamer is het met name belang om de ruimtelijke uitstraling zoveel mogelijk te verbeteren. Dit doe je o.a. door te spelen met de ruimte en zo min mogelijk compacte meubels en sanitair te plaatsen. Kies dan ook niet voor een dichte douchecabine, maar laat een grote inloopdouche plaatsen. Zo wordt de ruimte niet verstoord door dichte wanden en geniet je van een luxe uitstraling in de badkamer.

Heb je jonge kinderen en is het helaas niet mogelijk om een bad én douche te plaatsen en kies je toch voor een douche? Bedenk dan goed dat er verschillende mogelijkheden zijn om je kinderen alsnog te badderen. Zo zijn er tegenwoordig heel veel opzetbare badjes verkrijgbaar die eenvoudig in de douche geplaatst kunnen worden. Doordat een inloopdouche relatief ruim is, kun je een opzetbadje eenvoudig kwijt. Ideaal als je je kroost op een warm en liefdevol bad wilt trakteren. Kortom, een inloopdouche is van alle markten thuis.

Haal voldoende licht in de badkamer

Daglicht laat iedere ruimte groter ogen. Daarom is het belangrijk dat je in de juiste raambekleding investeert, zodat er alsnog veel daglicht binnen gelaten kan worden. Is er weinig licht in de badkamer aanwezig? Bekijk dan (eventueel samen met een aannemer) of het mogelijk is om een extra raam te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een dakraam of raampje boven de deur.

Is er weinig mogelijk om extra daglicht in de badkamer te brengen? Dan kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen om extra veel kunstlicht te gebruiken. Let er hierbij wel op dat de armaturen waterbestendig zijn. Dit weet je door gebruik te maken van de IP-waarde. Hierbij geldt: hoe hoger de IP-waarde, hoe beter deze bestand is tegen water.

Een grote badkamer spiegel

Spiegels zijn altijd een goed idee in kleine ruimtes. Maar met name in de badkamer. Want door het gebruik van een spiegel kun je de ruimte eenvoudig groter laten lijken. Bovendien is een spiegel in de badkamer sowieso geen overbodige luxe. Ideaal wanneer je vriendin haar haren of make-up doet of simpelweg als je een laatste check wilt doen voordat je het huis uit gaat.

Badkamer spiegels zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Wil je het beste van verschillende werelden in de badkamer brengen? Kies dan voor een spiegel met extra verlichting. Een ware eyecatcher in iedere kleine badkamer.

Grote tegels

De meeste mensen kiezen voor tegels als vloer- en wandafwerking voor hun badkamer. Let er hierbij wel op dat je nooit zeer kleine tegels gebruikt. Deze geven de ruimte een drukke uitstraling en zorgen er juist voor dat de ruimte nóg kleiner oogt. Niet doen dus. Kies liever voor grote badkamertegels. Deze bieden een rustgevende uitstraling en maken de badkamer optisch een stuk groter.

Geef een reactie

Inline
Inline