EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Zo kies je de printer die bij je past

Een nieuwe printer kopen is niet gemakkelijk. Het aanbod van printers bij PrintAbout is immers enorm groot. Hoe weet je welke printer het beste bij jou past? Kies je voor een zwart-wit printer of ben je juist op zoek naar een manier om foto’s te printen? De beste printer is niet voor iedereen gelijk. Daarom is het belangrijk om enkele belangrijke zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Om je alvast een beetje op weg te helpen, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zo vind je beslist de printer die bij jou past.

Verschillende soorten printers

Over het algemeen kunnen we grofweg drie verschillende type printers onderscheiden:

  • De zwart-wit printer is verreweg de goedkoopste optie. Deze is uitermate geschikt als je enkel tekst print. Wanneer je voor een zwart-wit printer kiest, kom je meestal uit bij een laserprinter. Het voordeel van een laserprinter is dat je over haarscherpe teksten beschikt. De inkt droogt niet uit en daardoor worden de teksten veel beter zichtbaar. Wil je tevens kunnen scannen en/of kopiëren? Dan zijn er ook all-in-one zwart-wit printers verkrijgbaar. Houd er wel rekening mee dat deze in een iets duurdere prijsklasse vallen.
  • Wil je foto’s van haarscherpe kwaliteit afdrukken? Dan is een fotoprinter zeker wat voor jou. Er zijn verschillende soorten fotoprinters verkrijgbaar. Sommigen zijn uitgerust met extra opties, zodat ze nóg mooiere foto’s kunnen afdrukken. Ideaal als fotograferen jouw hobby is.
  •  Dan hebben we ten slotte nog de alles-in-1- printer. Over het algemeen geldt deze benaming voor heel veel verschillende printers. De meeste printers zijn immers tegenwoordig in staat om naast printen ook te scannen en te kopiëren. We spreken echter pas officieel van een alles-in-1- printer als deze in kleur kan printen. Dit zijn multifunctionele printers die voor werkelijk alle doeleinden ingezet kunnen worden.

Printer voor in huis of op kantoor: waar let je op?

Voordat je een printer aanschaft is het eerst belangrijk om de voornaamste functie van de printer te bepalen. Waar komt deze bijvoorbeeld te staan? Plaats je deze in huis? Dan zit je natuurlijk niet te wachten op een enorm apparaat. Gelukkig zijn de meeste thuisprinters daarom in een handig formaatje beschikbaar. Hierdoor neemt deze niet onnodig veel ruimte in beslag en beschik je tevens over voldoende opties om in jouw behoeften te voorzien.

Als je de printer voornamelijk op kantoor wil gebruiken, is het verstandig om naar een speciale kantoorprinter op zoek te gaan. Deze printers zijn er met name op gericht om de afdrukkosten laag te houden en werken doorgaans sneller en efficiënter dan thuisprinters. Ze beschikken dan ook over opties die je doorgaans in huis niet zo snel zal gebruiken, maar wat op het werk wel weer enorm van pas komt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om meerdere pagina’s achter elkaar te kopiëren. Ideaal om extra tijd te besparen.

Kabel of draadloos?

Bedenk tevens welke verbinding je straks wil gebruiken. Print je liever draadloos? Dan heb je enkel een router en een goede wifi printer nodig om aan de slag te gaan. Het grootste voordeel van draadloos printen is dat je vanaf iedere plek in huis kunt afdrukken. Bovendien kun je zowel via de computer als de smartphone en tablet verbinding maken. Handig om even snel die nieuwe bioscooptickets uit te printen.

Helaas wil een draadloze printer ook wel eens wat nadelen hebben. Zo is de printer niet altijd even betrouwbaar, omdat je afhankelijk bent van de sterkte van de verbinding. Als de verbinding wegvalt, is het direct niet meer mogelijk om te printen. Een bekabelde verbinding is dan ook veel steviger en veiliger. Bedenk zelf welke voor- en nadelen voor jou het zwaarst wegen. Zo vind je de printer die bij jou past.   

Geef een reactie

Inline
Inline