EchtemannenGadgets & cedeaus

Zittend beroep? Zo blijf je fit!

Zitten is het nieuwe roken! Dat is een spreuk die we steeds meer horen tegenwoordig en natuurlijk is dat ook zo. De gehele dag zitten is nu eenmaal niet bevorderlijk voor de gezondheid. Zelfs als je na werktijd voldoende tijd besteedt aan het stimuleren van je conditie en lichaam, bijvoorbeeld door middel van fietsen of hardlopen, is de kans alsnog groot dat je beroep een aanslag is op je lichaam. Maar hoe voorkom je het dan? Hoe blijf je fit als je een zittend beroep uitvoert? Moet je aan de slag met voedingssupplementen om je lichaam in conditie te houden of zijn er nog meer manieren? Wij zochten het uit.

voedingssupplementen

Blijf ook op het werk in beweging

Uiteraard is het lastig om met een zittend beroep genoeg aan je dagelijkse beweging te komen. Zorg er wel voor dat je alle momentjes waarop je deze kans krijgt ook daadwerkelijk pakt. Waarschijnlijk hoef je niet alle werkzaamheden zittend te doen. Ga bijvoorbeeld in de pauze met een paar collega’s wandelen of zorg dat je af en toe een rondje maakt als je koffie voor jezelf haalt. Rinkelt de telefoon? Sta op en pak hem op! Er zijn genoeg manieren om alsnog wat beweging in je beroep te brengen. Voel je je erg lusteloos na een lange dag werken? Kijk dan eens of gezondheidsproducten jou kunnen helpen bij het behouden van een fit gevoel.

Ga op de fiets naar het werk

Pak zoveel mogelijk momenten aan om in beweging te komen. Ook de reis naar je werk toe kun je hiervoor gebruiken. Laat je auto bijvoorbeeld eens staan en gebruik de fiets om aan je dagelijkse hoeveelheid frisse lucht en beweging te komen. Is je werk echt te ver om te fietsen? Zorg dat je dan fietsend naar het openbaar vervoer gaat of zet je auto een eindje verderop en loop een stuk naar je werk.

fietsend naar je werk

Zorg dat je zoveel mogelijk rechtop zit

Veel mensen met een zittend beroep ondervinden vroeg of laat klachten aan de schouder, nek en armen. Ook hoofdpijn komt veel voor door de verkrampte houding met het zitten. Dit is gemakkelijk op te lossen door een ergonomische werkplek en een betere houding. Als je iets tikt of bezig bent met het lezen van een belangrijke brief is de kans groot dat je wat meer voorovergebogen zit. Meestal gebeurt dit zonder dat je het zelf goed doorhebt. Zorg dat je er een gewoonte van maakt om rechtop te zitten en kijk kritisch naar jezelf wanneer je dit niet doet. Als je hier een gewoonte van maakt is de kans groot dat het uiteindelijk vanzelf zal gaan.

Gebruik je pauzes om in beweging te komen

Pauzes lenen zich perfect voor een klein beetje beweging. Ga lekker een lang stuk wandelen of maak een kleine fietstocht terwijl je je brood nuttigt. Je zal merken dat dit niet alleen heel goed is voor je conditie, maar ook voor je geestelijke gesteldheid. Je zal weer bruisen van energie en met een vrolijk gevoel plaatsnemen op je bureaustoel. Vind je het lastig om continu weg te gaan met de pauzes? Vraag dan aan een collega of zij hier ook wat voor voelen. Zo kun je elkaar blijven stimuleren en is het ook nog eens erg gezellig.

Geef een reactie

Inline
Inline