Algemeen

Zeiljacht A: meer over het grootste zeiljacht ter wereld

Zeiljacht A haalde enkele maanden geleden de grootste koppen in bekende kranten wereldwijd. Zeiljacht A is uitgeroepen tot het grootste zeiljacht ter wereld. Deze gigantische zeiljacht werd gebouwd in opdracht van een Russische miljardair, Andreij Melnichenko. In februari 2018 was het dan eindelijk zo ver, het grootste zeiljacht ter wereld werd te water gelaten. Wij hebben met verbazing staan kijken naar de afmeting van deze spectaculaire verschijning. In deze blog vertellen we je alles over het grootste zeiljacht ter wereld.

Hoe groot is groot?

Zeiljacht A is het grootste zeiljacht ter wereld. Het klinkt allemaal heel mooi en we kunnen ons best wel een beetje voorstellen wat ‘groot’ moet betekenen, maar welke afmetingen horen hier eigenlijk bij? Naar schatting is Zeiljacht A ruim 143 meter lang, 25 meter breed en beschikt over masten met 3700 m2 zeil! Laten we dit eens in perspectief bekijken: 3700 m2 zeil staat gelijk aan ongeveer de helft van een voetbalveld! Wauw, wat een gevaarte! Stel je eens voor dat je een heerlijke sigaar rookt aan dat dek. Dan voel je je pas echt rijk! De Russische miljardair is dan ook zeker geen vreemde in het laten ontwikkelen van bijzondere vaartuigen. Enkele jaren terug maakte hij ook nieuws met zijn motorjacht A, deze viel op door zijn opvallende uiterlijk en lengte van 119 meter. De motorjacht beschikte over een waarde van ruim 300 miljoen! Met de zeiljacht A heeft Andreij Melnichenko weer een bijzonder exemplaar in handen.

Zeiljacht A: hoeveel is hij waard?

Voor de mannen die denken dat het onbegonnen werk is om naar de prijs van zeiljacht A te vragen: je hebt volkomen gelijk! De internationale media gaat uit van een waarde rond de 400 miljoen euro. Hiermee is het één van de duurste zeiljachten op aarde. We vinden het bijna zonde om deze ook daadwerkelijk te water te laten. Voor deze prijs krijg je uiteraard wel heel veel terug. Zo is de uitstraling van zeiljacht A niet alleen magnifiek te noemen, maar geeft hij je ook nog eens de mogelijk om te ‘racen’ over het water. De topsnelheid van zeiljacht A bereikt gemakkelijk de 21 knopen (circa 40 kilometer per uur).

Waarom zeiljacht A?

Maar weinig mannen zullen begrijpen waarom je zo’n grote zeiljacht zou laten maken en dan ook nog tegen een niet zo alledaagse prijs. Voor de steenrijke rus Andreij Melnichenko is het echter een schijntje voor al het plezier dat hij ermee kan beleven. Melnichenko laat met zeiljacht A ook zijn opvallende voorliefde voor de onderwaterwereld zien. Zo bevind je je midden in de oceaan als je de zeiljacht betreedt. Zo is er een panoramalounge te vinden in de zeiljacht. Hier zie je alles onder de waterlijn. Bedenk maar eens wat een spectaculaire beelden dit op kan leveren op de open wateren! Ook is er een onderzeeër geplaatst als ‘bijboot’. De kans is dan ook groot dat zeiljacht A voornamelijk gebruikt gaat worden om de onderzeese mysteries te ontrafelen.

Headlines!

Zeiljacht A bereikte meerdere malen de headlines. Niet alleen door de uitzonderlijke hoge prijs van het grootste zeiljacht ter wereld, maar ook door de bijzondere rus die opdracht had gegeven om deze te laten bouwen. Zo werd zeiljacht A eind februari van dit jaar aan de kettingen gelegd, nadat bleek dat de rus de resterende 9 miljoen nog niet had overgemaakt naar de Duitse ontwerper. Melnichenko was woest en liet weten dat deze 9 miljoen nog garant stond voor aanpassingen die de Duitse werf moest maken. Dit is een troef en zorgt ervoor dat het werk voltooid wordt. De internationale media smulde van het verhaal en ook daaruit bleek maar weer hoe spectaculair het verhaal omtrent zeiljacht A is.

Geef een reactie

Inline
Inline