AlgemeenEchtemannenMannenzaken

Wil je ZZP’er worden? Hier moet je aan denken!

Ben je klaar voor onafhankelijkheid? Ben je het zat om onder een baas te werken? Wil je je eigen uren indelen en een beter contact hebben met je klanten? Dan ben je klaar om ZZP’er te worden! Natuurlijk word je dat niet van de ene op de andere dag. Je moet wel een duidelijk plan hebben. Zeker als je hiervoor je huidige baan opgeeft is het belangrijk dat je al wat zekerheid voor jezelf hebt. Natuurlijk is eigen ondernemer zijn altijd risicovol. Je weet immers niet of klanten echt betalen en je weet ook niet of je klanten zal behouden in de toekomst. Als je een vaste baan opgeeft om ZZP’er te worden is het dan ook raadzaam om eerst wat werk te doen naast je gewone werkzaamheden. Bouw eerst een klantenbestand op voordat je een contract wegdoet. Je kan natuurlijk ook het risico nemen en ondertussen je spaarrekening aanbreken totdat je voldoende klanten hebt, dit is echter niet aan te raden. Heb je de knoop doorgehakt? Aan deze dingen moet je echt denken.

Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je door de Belastingdienst wordt beschouwd als ondernemer. Dat levert je niet alleen wat fiscale voordelen op, maar het geeft je ook wat plichten. Zo ben je verplicht om btw te rekenen, behalve als hier een andere reden voor is. Je moet meerdere opdrachtgevers per jaar hebben en je moet winst maken om de fiscale voordelen te behouden. De Belastingdienst bepaalt tevens hoe vaak je btw moet afdragen. Als je naar schatting veel gaat verdienen, moet je maandelijks de btw afdragen en anders zal dit per kwartaal zijn.

kamer van koophandel

Maak een website

Dan is het ook nog belangrijk om vindbaar te worden voor klanten. Je moet immers wel genoeg klanten werven om jezelf en je gezin te kunnen onderhouden. Een goede website kan al heel veel voor je doen. Anno 2018 zoeken we dagelijks op zoekmachines naar diensten en producten. Als jij een schilder bent is het belangrijk dat mensen jouw website zien verschijnen als ze zoeken op: ‘goedkope schilder in Amsterdam’. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Wanneer ziet een zoekmachine je? Hiervoor kan je adverteren in de zoekmachine. Meestal adverteer je dan op bepaalde zoekwoorden en dan zorgt de zoekmachine er zelf voor dat jouw website bovenaan verschijnt. Het nadeel hiervan is dat je precies moet weten welke zoektermen vaak gebruikt worden en dat klinkt makkelijker dan het is. Je kan hier zelf ook verschillende dingen voor doen.

Maak een website

Zoekmachine optimalisatie

Is zoekmachine optimalisatie gratis? Dat is wat veel mensen zich afvragen bij het starten van een website. Het kan gratis zijn als je erg goed bent in het bouwen van websites en bepaalde SEO-technieken onder de knie hebt. Als jouw passie echter meer ligt in schilderen is de kans klein dat je hier kaas van gegeten hebt. In dat geval is het meestal verstandig om een professional in te schakelen. Zij kunnen jou precies uitleggen wat er schort aan je website en kunnen aanpassingen aanbrengen waar nodig. Alles om jouw ZZP-avontuur een groot succes te maken!

 

Geef een reactie

Inline
Inline