EchtemannenMannenzaken

Wielrennen, een echte sport voor mannen?

Als we spreken over de sporten die vaak door mannen worden beoefend, komen er vaak alleen standaard sporten naar voren. De algemene sporten die genoemd worden bestaan vaak uit: voetbal, handbal of gewichtheffen. Deze sporten passen natuurlijk prima bij de mannencultuur, maar wie denkt er aan de sport wielrennen? In dit artikel zullen wij jou op de hoogte stellen waarom wielrennen zo’n toffe sport is, maar vooral ook wat de voordelen zijn van het wielrennen en hoe je er het beste mee kunt beginnen.

Samen met het gezin op pad?

Beeld je in, je rijdt zaterdag heerlijk door de natuur op je fiets samen met je vrouw en de kinderen. Dit klinkt misschien raar, maar wielrennen is een sport die je met zijn allen kan beoefenen! Kinderen kunnen al snel fietsen, vanaf een relatief jonge leeftijd kan er al op de wielrenfiets gestapt worden. Wat is er beter dan sport en een betere band met je familie krijgen in één?

Een echt wielrennershart

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mannen die wielrennen meer kans hebben op een betere gezondheid dan mannen die niet wielrennen. Als voorbeeld blijkt uit meerdere studies van de universiteit van Purdue dat het regelmatig fietsen/wielrennen de kans op een hartaanval kan laten afnemen met 50%. Dit voorgaand genoemde feit kwam voort uit een onderzoek gebaseerd op personen die slechts 30 kilometer per week fietsen, 30 kilometer per week is dus alles wat nodig is om de kans op een hartaanval te verminderen. Wielrennen is dus meer dan gezond, het kan zelfs de kans op een hartaanval verminderen!

wielrennershart

Breng de wielrenner in jou naar boven

Wie denkt dat het onmogelijk is, zit er flink naast. Iedereen kan beginnen met wielrennen, of het nu gaat om je zoontje van 11 of over jezelf,  het is vaak geen lastige sport om mee te beginnen. In Nederland is het voordeel dat vrijwel ieder kind opgroeit met een fiets. Als klein jongetje begint het vaak al: je begint met het fietsen op een minifiets met zijwieltjes. De volgende stap is al snel in zicht, de zijwieltjes mogen eraf, je kunt bijna zelfstandig fietsen. Nog een paar keer oefenen met je vader naast de fiets en het is zover, je hebt de fiets onder controle.

Wielrennen vereist de vaardigheid om te kunnen fietsen, doorzettingsvermogen en natuurlijk een wielrenfiets, meer heb je niet echt nodig om te beginnen met de sport. Het moment dat je op de fiets stapt hoef je niet gelijk het tempo op standje 100 te zetten en vol te racen, begin rustig aan en zoek jouw eigen ritme. Op deze manier wordt het steeds leuker en zal je alle voordelen van het wielrennen al snel gaan merken!

Jouw eigen droomfiets?

Als je eenmaal begonnen bent met het wielrennen is er vaak geen weg meer terug. De prachtige uitstapjes door de natuur en het heerlijke gevoel laten vaak naar meer smakken. Iedere wielrenner heeft zijn eigen voorkeur voor de onderdelen van zijn fiets, zo vindt de een het fijner om stevige handvatten te hebben en de ander geeft de voorkeur aan zachte handvatten van schuim. Op een website als bijvoorbeeld Trivio.com vind je een ruim aanbod aan fietsonderdelen, je kunt daar dus jouw droomfiets compleet samenstellen! Niet alleen de fiets is van belang wanneer je de weg op gaat,  ook is bescherming zeer belangrijk. Wees dus goed voorbereid en het meest belangrijke van alles: geniet!

Geef een reactie

Inline
Inline