Algemeen

Welke veranderingen binnen de formule 1 worden er verwacht?

De formule 1 staat nooit stil. Elk jaar vinden er altijd wel een aantal kleine veranderingen plaats, echter gaat het gehele reglement rondom de populairste raceklasse eens in de zoveel jaar vol op de schop. In 2021 is het weer zover, tijdens dit seizoen zullen de teams volgens het nieuwe reglement gaan rondrijden. Wat er allemaal gaat veranderen en hoe dit eruit gaat zien zal dit jaar bekend worden, de huidige deadline voor de bekendmaking van dit nieuwe reglement staat nu op 30 juni, echter wordt er verwacht dat dit zal worden uitgesteld aangezien er nog geen akkoord tussen de teams, de FIA en Liberty Media is.

Wat is er voor 2019 veranderd?

De veranderingen die voor het 2019 seizoen zijn getroffen, zijn allemaal bedoeld om het racen beter en eerlijker te maken. De eerste verandering was het verhogen van het brandstof limiet, deze stond jarenlang op 105 KG benzine. Echter was dit net te weinig om de hele race door te kunnen stampen, dit is nu verhoogd naar 110. Doordat de aerodynamica van de auto’s zo ongelooflijk complex was geworden, was het lastig voor deze auto’s om dicht achter een andere auto te rijden, wat inhalen niet bevorderde. Door onder andere de voorvleugels breder en simpeler te maken en door de achtervleugel hoger en diens DRS groter te maken, hopen ze dat het makkelijker als voor deze auto’s om dicht achter een andere auto te rijden wat het inhalen moet verbeteren. Ook het bandenreglement voor dit jaar is makkelijker gemaakt. Waar je vorig jaar nog allerlei verschillende kleuren banden met namen zoals Supersoft, ultrasoft en hypersoft had, heb je dit jaar gewoon 3 banden met de namen hard, medium en soft. Wel zijn er meerdere soorten banden, echter zal er per circuit 3 banden worden gekozen die dan de namen hard, medium en soft krijgen.

Wat wordt er voor 2021 nu verwacht?

Voor de nieuwe reglementen van 2021 staat er nog niets officieel vast, echter zijn de plannen al wel bekend gemaakt aan de teams. Er gaan al heel lang allerlei geruchten over welke aanpassingen er in dit reglement komen te staan, van veel van deze aanpassingen kunnen we al wel verwachten dat deze doorgevoerd gaan worden. Onder andere de auto’s zullen er waarschijnlijk heel anders uit gaan zien, wat er precies gaat veranderen en welke effecten dit gaat hebben is nog niet bekend. Ook aan de motoren zal het één en het ander veranderd gaan worden. Waarschijnlijk zullen ze een stuk goedkoper gaan worden dan de motoren die nu gebruikt worden, ook zullen ze de fans tegemoet komen door de rpm met 3000 te verhogen waardoor de motoren weer luider zullen gaan worden. Wat wordt er nog meer verwacht?

Een budget

De voornaamste reden dat er drie teams met kop en schouder bovenuit steken is het grote verschil in budget dat zij tot hun beschikking hebben. Des te meer geld je hebt, des te meer personeel je kan aannemen en des te meer je kan ontwikkelen en testen.

De banden

Tijdens de eerste vier races van het 2019 seizoen wordt er veel geklaagd over de banden die pirelli dit jaar tot beschikking heeft gesteld. Er wordt beweerd dat deze veel te lastig op temperatuur te brengen zijn waardoor ze niet op hun maximale snelheid kunnen rijden. Er is al bekend gemaakt dat de Formule 2 in 2020 met banden gaat rijden met een grotere velg, deze velg zal van 13 inch tot 18 inch vergroot worden. De Formule 2 gaat dit een jaar testen om ervoor te zorgen dat de Formule 1 in 2021 zonder problemen kan overstappen op deze nieuwe banden.

Nog even wachten

Ook al staat de deadline op 30 juni, er wordt verwacht dat deze wordt uitgesteld tot of eind dit jaar, of rond de periode van oktober. De kleinere teams willen niet dat het tot het einde van het jaar wordt uitgesteld, omdat hun dan te weinig tijd en personeel zouden hebben om zich op zowel de auto van 2020 als 2021 te concentreren. Als de deadline van 30 juni niet gehaald wordt, dan zal het waarschijnlijk rond oktober bekend worden gemaakt. Één ding is zeker, veel mensen kunnen niet wachten tot de testdagen van het 2021 seizoen gaan beginnen. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de nieuwe reglementen of van de formule 1 in het algemeen? Kijk dan op gptoday.net.

 

Geef een reactie

Inline
Inline