EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Welke tweedehands auto is voor mij het meest geschikt? 4 handige tips!

Een tweedehands auto is de perfecte oplossing als je op dit moment niet over financiële middelen beschikt om een nieuwe auto aan te schaffen en ook geen tijd meer hebt om dit bij elkaar te sparen. Toch is de keuze voor een tweedehands auto niet zo gemakkelijk gemaakt als het lijkt. Je hoort immers maar al te veel spookverhalen online en om je heen, waardoor je nog eens achter het hoofd begint t krabben of dit wel een goed idee is. Is het namelijk echt zo dat een tweedehands auto continue stilstaat? Krijg je inderdaad te maken met gigantische onvoorziene kosten? Is dit allemaal überhaupt te voorkomen? De belangrijkste vraag is natuurlijk welke auto voor jou het meest geschikt is. In deze blog delen we 5 handige tips!

#1 Bedenk of er genoeg reserveonderdelen op de markt verkrijgbaar zijn

Het is voor veel mannen een jongensdroom om een keer in het bezit te zijn van een exotisch automerk. Toch is het wel belangrijk om hier realistisch over na te blijven denken. Natuurlijk is het prachtig als je opeens jouw lievelingsauto aangeboden ziet worden, maar is het ook wel praktisch? Zijn er bijvoorbeeld wel genoeg reserveonderdelen op de markt verkrijgbaar als het gaat om deze exotische auto? Vaak moeten we hier ‘nee’ op antwoorden. In deze gevallen is het vaak prettiger om te kiezen uit praktisch oogpunt en een blik te werpen op verschillende Citroën modellen, dan voor een auto te kiezen waarbij repareren een groot probleem is.

Citroen auto

#2 Let op de kilometerstand

Over het algemeen kunnen we wel stellen dat de hoeveelheid kilometers op de teller invloed heeft op de zogenaamde ‘houdbaarheid’ van de auto. Simpel gezegd: des te minder kilometers de auto gereden heeft, hoe langer deze mee zal gaan. Dit is uiteraard ook altijd nog afhankelijk van andere factoren. Denk bijvoorbeeld aan een verouderde auto die helemaal opgeknapt is (lees: nieuwe motor, accu, banden, etc.), deze zal waarschijnlijk net zo goed rijden als een auto met een relatief laag aantal kilometers op de teller. Maak dan ook altijd pas een beslissing als je alle feiten over de auto weet. Deze kennis gebruik je om de houdbaarheid van de auto in te schatten.

#3 Ga je voor automaat of handgeschakeld?

Sommige mannen moeten er niet aan denken om hun handgeschakelde auto in te ruilen voor een automaat, maar er zijn ook genoeg mannen die zweren bij de voordelen van een automaat. Toch is het wel belangrijk om te beseffen dat er een flink prijsverschil zit tussen deze auto’s. Een automaat is over het algemeen een stuk duurder dan een handgeschakelde auto. Als prijs van groot belang is bij de keuze, raden wij aan om toch voor een handgeschakelde auto te kiezen.

automaat of geschakeld auto

#4 Welk soort brandstof wordt er gebruikt?

Het is tevens belangrijk om je af te vragen welk soort brandstof er gebruikt wordt in de tweedehands auto. Diesel is een stuk voordeliger dan benzine als je jaarlijks lange afstanden aflegt met de auto. Als je echter meer iemand bent die veel korte stukken rijdt, is een benzine-auto veel voordeliger.

#5 Neem een onafhankelijke monteur mee

Ga je kijken bij een tweedehands auto en heb je zelf weinig verstand van auto’s? Neem dan een vriend, kennis of automonteur mee. Deze kan de auto een snelle inspectie geven, zodat je in elk geval zeker weet dat de auto er ook op motorisch gebied goed uit ziet. Maak nooit overhaaste beslissingen, maar controleer alle feiten over de auto en controleer de beweringen van de verkoper!

Tip: zijn er kort geleden reparaties aan de auto gedaan? Vraag dan om de bonnen en garantiebewijzen.

Geef een reactie

Inline
Inline