AlgemeenMannenzaken

Welke HBO past bij jou?

Een HBO opleiding gezocht? Denk eens aan deze opleidingen

Ben je op zoek naar een HBO opleiding en weet je nog niet zo goed welke opleiding precies bij jou past? Er zijn verschillende hbo opleidingen om uit te kiezen, waardoor wij begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben de meest leuke en populaire studies voor je op een rijtje gezet. Is een van deze opleidingen wellicht iets voor jou? Lees snel verder en kom erachter.

Creative Business

Met creative business hbo zal je geheel worden klaargestoomd voor een managementfunctie in de muziek, film en televisie of evenementensector. Na je studie ben je zowel media als communicatieprofessional en klaar voor de toekomst. Je kunt na de opleiding aan de slag als producer bij een mediabedrijf, als redacteur, marketing medewerker of werken voor een internationaal merk. Ook kun je werken als bedrijfsjournalist. En dat is slechts een kleine opsomming van de vele mogelijkheden na deze studie. Je kunt bijvoorbeeld ook als zzp’er aan de slag en je eigen bedrijf opstarten of meewerken aan een al bestaand bedrijf in de creatieve sector.

Toegepaste Psychologie

Ook de hbo opleiding toegepaste psychologie is een bijzondere hbo opleiding. Je leert hierbij diverse psychologische methoden en  technieken toe te passen om mensen te begeleiden bij bijvoorbeeld problemen, conflicten of andere zaken die ze in hun leven tegenkomen. Je bent vooral praktisch aan het werk. Enkele vakken die je bij deze opleiding zal leren, zijn ontwikkelingspsychologie, sociale psychologie, psychopathologie en nog diverse andere vakken. Na deze studie kun je breed aan de slag. Ga werken als medewerker in de nachtopvang van een logeerhuis voor gehandicapten, ga aan de slag voor een bedrijf of organisatie of pas je kennis toe in de kinderopvang.

Journalistiek

Een andere leuke studie is de hbo opleiding journalistiek. Met journalistiek kun je namelijk diverse kanten op. Zo kun je aan het werk voor offline en online media en binnen diverse sectoren aan de slag. Hierbij kun je denken aan televisie, de radio, de overheid of in het bedrijfsleven. Je kunt werken als redacteur bij een tijdschrift of de krant, als programmamedewerker, PR-medewerker, producer of communicatiemanager. Journalistiek is een zeer veelzijdig vak, waardoor je na je studie breed aan de slag kunt.

Weet jij al welke studie het beste bij jou past? Ga eens op zoek naar meer informatie over deze studies en maak je keuze!

Geef een reactie

Inline
Inline