AutoEchtemannen

Welke autoverzekering voor welk type auto?

Een autoverzekering vinden, die goed past bij je auto kan lastig zijn. Want waar moet je eigenlijk opletten als zoekt naar een goede autoverzekering? Als je zoekt naar een passende autoverzekering moet je letten op de volgende factoren:

– De leeftijd van de auto

– De waarde van je auto

– Schadevrije jaren.

– De mate waarin je bereid bent om de schade zelf te betalen.

Welke dekking voor mijn autoverzekering zijn er?

Je hebt 3 soorten dekkingen voor je autoverzekering: WA, WA + casco beperkt en WA volledig casco. In Nederland is het wettelijk verplicht om je minimaal met een WA-dekking te verzekeren. Met een WA-dekking ben je verzekert voor schade, die je aan anderen en hun spullen toebrengt. Met een WA + casco beperkt ben je niet alleen verzekert voor schade die je aanricht aan anderen, maar ben je ook verzekerd voor schade aan eigen voertuig door onmacht. Als laatste dekking heb je de WA volledig casco. Dit is de meest uitgebreide dekking. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade aan derden en schade aan jouw auto.

Welke dekking past bij mijn type auto

Welke dekking je kiest, is volledig afhankelijk van  jouw keuze. Wanneer je auto ouder is dan 10 jaar, is het aan te raden om je auto slechts met een WA-verzekering te verzekeren. Wanneer je auto een leeftijd heeft tussen de 6 en 10 jaar, is het aan te raden om je auto te verzekeren met een WA+ beperkt casco. Wanneer je auto jonger is dan is dan 6 jaar, dan is het verstandig om je auto met een WA volledig casco te verzekeren.

Vergelijk autoverzekeringen

Bezoek Verzekering.nl en kom erachter welke autoverzekering het beste past bij jouw type auto. Op Verzekering.nl kun je gebruikmaken van een vergelijk tool, zodat je de goedkoopste verzekeringen kunt vergelijken en afsluiten. Wij hebben samenwerkingsverbanden met veel autoverzekeraars. Hierdoor kun jij kiezen uit veel verzekeraars kiezen. Bekijk welke verzekeringen voor auto je via ons kan afsluiten met behulp de vergelijker.

Geef een reactie

Inline
Inline