EchtemannenMannenzaken

Welk horloge past bij mij?

Mannen lopen niet snel warm voor accessoires en andere items. Het aanbod voor mannen is dan ook niet zo groot. Waar de vrouw een breed scala aan opties heeft om haar outfit te stylen, zien we dat mannen er een beetje bekaaid vanaf komen. Nou ja, dat geldt niet voor alle accessoires. Er is één item dat als waar pronkstuk voor iedere man geldt: het herenhorloge. Als je het ons vraagt is een horloge echt een must voor iedere man. Het verrijkt niet alleen je gehele uitstraling, maar is ook nog eens ontzettend praktisch. Maar waar moet je op letten als je een horloge aan gaat schaffen? En welk horloge past nu echt bij jou?

mannenhorloge

Goed horloge

Wanneer je mannen met een knap uurwerk ziet lopen, kan je er bijna vanuit gaan dat deze van goede kwaliteit is. Ondanks dat we weinig geld aan sieraden of accessoires willen uitgeven, zien we steeds vaker dat we voor horloges een uitzondering maken. Een horloge is niet alleen een sieraad, het is ook nog eens een pronkstuk, het versterkt de mannelijke uitstraling. Daar willen we best wat geld in investeren. Betekent dit dan ook direct dat een goed horloge ontzettend duur is? Welnee! Alles is relatief. Een horloge kan je zo duur maken als je zelf wilt. Bovendien strooien modemerken en authentieke horlogemerken dikwijls met sales of kortingen. Je kunt zo voor relatief weinig geld een kwalitatief horloge op de kop tikken.

goed mannen horloge

Welk horloge past bij mij?

Welk horloge past bij mij? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt. Toch is deze niet eenvoudig te beantwoorden. Welk horloge bij jou past, is voornamelijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de situatie waarin je deze gaat dragen. Over het algemeen kunnen we herenhorloges onderverdelen in drie categorieën: het sportieve horloge,  de chronograaf en de dress watch. Hieronder lichten we deze verschillende soorten nader toe:

  • Het sportieve horloge: dit horloge wordt gekenmerkt door een stijlvolle en opvallende uitstraling. Met dit horloge maak je een waar statement, veel meer dan je zou doen met een chronograaf of dress watch. Doorgaans wordt het sportieve horloge vooral gedragen in de vrije tijd. Hierbij wordt het gebruikt als blikvanger van een outfit, niet als versterker. Een sportief horloge valt snel op, daarom gebruiken zakenlui hem over het algemeen minder op het werk. Dit betekent echter niet dat het sportieve horloge niet stijlvol kan zijn. Sterker nog: enorm veel vooraanstaande authentieke horlogemerken leveren een brede collectie aan sportieve horloges. Je moet het echter wel durven om een statement te maken.
  • De chronograaf: dit is misschien wel het meest populaire herenhorloge ter wereld. Met de chronograaf kan je werkelijk alle kanten op. Met dit horloge kan je nooit een verkeerde keuze maken. Dankzij de enorme variëteit is er altijd wel een horloge te vinden dat past bij jouw wensen, uitstraling en voorkeur.
  • De dress watch: deze horloges zijn te herkennen aan een wat rustigere uitstraling. Ze leveren de finishing touch aan iedere outfit, zonder dat dit te opvallend is. De dress watch wordt vaak in combinatie met een pak gedragen. Het maakt geen statement, maar biedt wel waar zakenmensen zo naar verlangen: functionaliteit en stil!

Geef een reactie

Inline
Inline