EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Wat zijn e-sigaretten en hoe werken ze?

Wanneer je het roken van e-sigaretten vergelijkt met het roken van tabak sigaretten, kan dit ingewikkeld klinken. Met tabak sigaretten steek je gewoon een sigaret op en inhaleer je wat eruit e filter komt. Echter heb je met e-sigaretten te maken met verschillende soorten batterijen, stuivers, een overvloed aan e-vloeistoffen en nog veel meer. Online is genoeg informatie beschikbaar, misschien wel té veel. Daarom is het handig om een aantal feiten te weten om alles te begrijpen.

Wat is een e-sigaret?

Vaak worden e-sigaretten als volgt omschrijven: een apparaat op batterijen dat een vloeistof verdampt. In deze vloeistof zit vaak nicotine. Echter is dit nogal een vage omschrijving en kun je het beter in drie verschillende delen uitleggen. Zo bestaat een e-sigaret uit een batterij. Deze batterij kun je meestal opladen. Deze batterij zorgt ervoor dat de verstuiver warm wordt zodat de vloeistof waar smaakstoffen en nicotine inzit wordt verdampt. De vloeistof zit als het ware in een reservoir wat een clearomizer wordt genoemd.

clearomizer

Er zijn een aantal verschillende elektronische sigaretten beschikbaar. De typen e-sigaretten worden constant vernieuwd waardoor er vaak nieuwe versies uitkomen. Zie onderstaand de meest gebruikte vormen.

Cigalikes

Cigalikes is een type e-sigaret dat veel op normale sigaretten lijkt. Het lange witte gedeelte waar bij normale sigaretten tabak inzit, bevat bij deze sigaretten een batterij en e-vloeistofreservoir. In het mondstuk zit een klein gat. Cigalikes kun je consumeren zoals normale sigaretten. Vaak worden cigalikes automatisch geactiveerd wanneer je het inhaleert. Sommige vormen hebben een handmatige bediening, waardoor je op een knop moet drukken om de cigalike te activeren.

Navulbare e-sigaretten

Navulbare e-sigaretten worden tegenwoordig het meest gebruikt, vooral door beginners. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je voor deze e-sigaretten vloeistof kopen waarmee je de clearomizers opnieuw kunt vullen wanneer ze leeg zijn. In plaats van het hele apparaat weg te gooien. Er is daardoor een veel breder scala aan vloeistoffen beschikbaar waardoor je keuze veel groter is.

Wat zijn e-sigaretten en hoe werken ze?

Vape mods

Vape mods zijn vrij nieuwe generatie e-sigaretten die erg veel op navulbare e-sigaretten lijken. Echter beschikken ze over groter batterijen waardoor ze langer meegaan. Daarnaast zijn ze vaak voorzien van extra functionaliteiten zoals het beheersen van de spoeltemperatuur. Sommige vape mods hebben vervangbare batterijen en anderen dien je op te laden. Het gebruik van vape mods is ingewikkelder dan varianten ervan, maar met de juiste instructies erg makkelijk in gebruik.

E-sigaretten gebruiken bij het stoppen van tabaksrook

Veel mensen gebruiken e-sigaretten om te stoppen met tabaksrook. En dat is vrij logisch. Het is namelijk moeilijk om per direct te stoppen met tabaksrook. Daarom proberen mensen het geleidelijk af te bouwen. Dit afbouwen kun je natuurlijk beter doen met e-sigaretten dan met tabak sigaretten. Met e-sigaretten heb je ook nog eens de mogelijkheid om de hoeveelheid nicotine te beheersen. Zo maak je het afbouwen nog makkelijker.

E-sigaretten zijn dus verkrijgbaar in een aantal verschillende soorten. Lees je altijd goed in alvorens je begint met het aanschaffen van een e-sigaret. Bij sommige producten is het nodig om de nodige kennis te hebben voordat je het product gebruikt. Het is namelijk iets ingewikkelder als het roken van een tabakssigaret. Echter is het met je juiste instructies een fluitje van een cent.

 

Geef een reactie

Inline
Inline