Algemeen

Wat is toch dat verschil tussen een psychiater en psycholoog?

Het Verschil psycholoog en psychiater is eenvoudig uit te leggen. Een psychiater heeft vaak ook een medische opleiding gehad en is dus bevoegd om medicatie voor te schrijven. Een psycholoog heeft zich meer gespecialiseerd in de geest. Echter zou een psychiater niet zonder psycholoog kunnen. Hij of zij doen het belangrijkste werk voor bijvoorbeeld een diagnose stellen of gesprekken voeren. Met deze reportage kan de psychiater weer besluiten juist wel of niet medicatie voor te schrijven. Het is net welke behandeling jij zelf het fijnste vind. Daarop maak je een keuze bij wie je het meeste komt. Alhoewel veel mensen toch kiezen voor de psycholoog vanwege het vermijden van medicatie. Als dit echt niet gaat geven zij zich hier wel aan over.

Waar onderscheiden zij zich in?

Het onderscheid is niet zo complex tussen deze 2. Een psycholoog handeld naar de psychische klachten van iemand. Vaak is dit de eerste stap waarmee begonnen wordt. Niet iedereen is fan van het gebruik van medicatie. En het is ook verstandiger om zoveel mogelijk zonder dit te doen. Een psycholoog richt zich op de langdurige behandeling. Je zult met hem of haar enkele keren per week of maand gesprekken voeren. Mocht de behandeling niet goed gaan of is het te complex voor de psycholoog? Dan word je vaak doorverwezen naar de psychiater. Hij of zij gaat dan kijken of medische hulpmiddelen zoals medicatie zinvol kunnen zijn en of je dit ook echt nodig hebt. 

Bij beide zetten ze zich in op een zo snel mogelijk herstel van de ziekte. Maar soms kan dit ook omgaan met je problemen zijn. De confrontatie aangaan en er mee leren leven is daarom ook vaak het eerste waar ze mee beginnen. Op de lange termijn kan je het wellicht alsnog overwinnen. Echter is haastige spoed zelden goed.

Wat is het verschil tussen missie en visie

Wij krijgen van veel mensen de vraag wat het Verschil missie en visie precies inhoud. Bij een missie stel je een doel voor jezelf. Deze wil je dan vervolgens ook echt halen. Met een visie heb je een idee en wil je ergens voor gaan. Echter is dit geen verplichting of noodzaak. Bij een missie wil je op zo’n kort mogelijk termijn je doelstelling halen. Bedrijven motiveren vaak dan ook hun medewerkers net wat extra.

Verschil tussen een goede en slechte visie

Bij een slechte visie wordt er vaak niet een concreet plan opgesteld. Dit maakt het moeilijker om de doelen te halen. Dit schept ook duidelijkheid en daardoor zal het gedrag van de mensen ook niet extra getriggerd worden om meer te presteren. Daarnaast wordt er teveel in zwart wit gedacht terwijl een creatieve oplossing vaak noodzakelijk is. Je wil namelijk inspireren en laten zien dat jij een uniek product of dienst hebt. Denk daarom altijd goed na over een plan en de stappen die je wilt zetten. Een goede visie heeft al deze kern elementen.

Geef een reactie

Inline
Inline