EchtemannenGadgets & cedeausMannenzaken

Wat is Burning man?

Je hebt er al eens eerder van gehoord en nu vraag je je af: wat is Burning man? Dan heb je geluk, want op deze plek vind je het definitieve antwoord. Het is namelijk niet heel gemakkelijk om uit te leggen wat het is. Je zou het een festival kunnen noemen, maar dan doe je eigenlijk tekort aan alles wat je er kan vinden. Daarom is het beter om er wat breder op in te gaan. Uiteindelijk weet je dan dus precies wat je mag verwachten als het over dit evenement gaat. Mogelijk is het iets voor jou.

Geen festival, maar een samenleving

De vraag wat Burning Man is, kan het best worden beantwoord door het een samenleving te noemen. Het is namelijk niet zo dat er een specifiek uitgangspunt is, zoals bij festivals wel het geval is. Dat draait bijvoorbeeld om muziek, films of kunst. Hoewel dit hier wel ook te vinden is, is dit niet perse het belangrijkste. Het gaat om het geheel van alles wat er gedurende 8 dagen gebeurt. Om die reden is het slim om het een experimentele samenleving van een ruime week te noemen. Daarmee dek je eigenlijk de volledige lading ervan.

Waar wordt het gehouden?

Niet alleen de vraag wat is Burning Man, maar ook de vraag waar is Burning man is interessant. Het evenement wordt namelijk in een woestijn georganiseerd. Het gaat echter niet zomaar om een woestijn. Het gaat namelijk om Black Rock, in de Amerikaanse staat Nevada. Dit is belangrijk, want er is daardoor dus niet direct veel beschaving in de buurt. Terwijl één van de voorwaarden van het evenement is dat je als bezoeker zelfvoorzienend bent. Al deze zaken dragen dus ook bij aan de complete beleving die je hier krijgt. Dit is goed om mee te nemen.

Waar wordt het gehouden?

De rol van de gift

Als er iets centraal staat in deze beleving, dan is het wel de gift. Dit wordt ook wel gifting genoemd. Het is een gebruik waarbij je als bezoeker iets weggeeft aan andere bezoekers. Bijvoorbeeld waar het gaat om zaken zoals voedsel en drinken. Het is belangrijk dat het ook echt om een gift gaat. Je moet er dus niet iets voor terugverwachten. Jij geeft iets weg aan iemand, maar er is ook reële kans dat jij weer iets krijgt van iemand anders als gift. Dit is goed om te onthouden. Het is essentieel in het event.

Verbod op allerlei zaken

Aan de andere kant zijn er ook allerlei verboden. Zo mag er geen geweld worden gebruikt en zijn er geen wapens in welke vorm dan ook toegestaan. Daarnaast zijn ook drugs verboden. Dit zijn misschien allemaal logische zaken. Minder vaak voorkomend, maar wel logisch, zijn een aantal andere voorboden. Denk aan het verbod op commerciële uitingen en het verbod op het meenemen van huisduren. Ook kampvuren zijn verboden. Aan de andere kant is het verbranden van de wicker man juist weer wel een essentieel onderdeel van het evenement. Dit is jaarlijks een hoogtepunt van de hele week.

Geef een reactie

Inline
Inline