Algemeen

Wachtwoordmanager: nooit meer je wachtwoorden kwijt!

Een wachtwoordmanager is de ultieme tool om inzicht te krijgen in al je wachtwoorden.
De digitale wereld is nog nooit zo belangrijk geweest. Veel van ons dagelijkse speelt zich online af. Daardoor beschikken we over talloze accounts en daarbij horende wachtwoorden. Dit levert echter ook direct problemen op. Doordat we over zoveel verschillende accounts beschikken, raak je al snel het overzicht kwijt en weet je niet meer welk wachtwoord je waar gebruikt. Nu kan je opperen om overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken, maar dit is niet altijd mogelijk en/of even slim. Daardoor ben je al snel je wachtwoorden kwijt.

Een wachtwoordmanager biedt in dat geval solaas. Hierbij is een goede internetverbinding echter wel van belang. Je wilt immers niet voor een situatie komen te staan, waarbij je snel een wachtwoord nodig hebt en niet op het internet kan. Met een prepaid internetbundel van Simyo heb je hier gelukkig geen last meer van. Dankzij prepaid vergelijken van Simyo kies jij eenvoudig een bundel die bij jou past. Zo geniet je altijd van een goed werkende wachtwoordmanager!

Hoe vind je de juiste wachtwoordmanager?

Wil jij nooit meer je wachtwoorden kwijt zijn? Word je gek van het woordje: ‘wachtwoord vergeten?’ als je je inloggegevens probeert in te vullen? Maak dan gebruik van een wachtwoordmanager en bewaar al je wachtwoorden in een eenvoudig overzicht. De functie van een wachtwoordmanager is duidelijk, het woord zegt het eigenlijk al. Maar hoe vind je de juiste wachtwoordmanager?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken waar je de wachtwoordmanager precies voor wilt gebruiken. Als je deze ook je mobiel wilt gebruiken, is het belangrijk dat de manager door zowel Android als IOS wordt ondersteund. In de meeste gevallen is dit ook zo, maar hier zien we wel verschillende gradaties in. Zo zie je bij sommige apps dat ze automatisch wachtwoorden in de browser kunnen weergeven. Dit werkt bij Android vaak het beste. Bij sommige wachtwoordmanagers is dit echter op de mobiele telefoon niet mogelijk.

LastPass

LastPass is een zeer geliefde wachtwoordmanager. Deze beschikt over apps die zowel Android als IOS worden ondersteund. Zo profiteer je altijd van een wachtwoordmanager, onderweg en thuis.

Wil je liever een andere wachtwoordmanager uitproberen? Kies dan voor Dashlane. Deze software is zeer makkelijk in gebruik en beschikt over enorm veel mogelijkheden om je online beveiliging te versterken. Deze wachtwoordmanager is wel aan de prijzige kant, maar dan heb je ook wat!

Wat is van belang voor een goede wachtwoordmanager?

Sta je in de supermarkt en ben je plotseling je wachtwoorden en pincodes vergeten. Oeps! Eventjes opzoeken… al snel kom je er achter dat het internet eruit ligt. Juist nu je deze zo hard kunt gebruiken. Dankzij de kwalitatieve  prepaid internet bundels is dit probleem gelukkig verleden tijd. Het is immers van essentieel belang dat de wachtwoordmanager goed werkt en dat kan alleen met de juiste internetverbinding.

Daarnaast moet je goed op letten als je een wachtwoordmanager wilt gebruiken. Tegenwoordig zijn er enorm veel in omloop, waardoor het niet eenvoudig is om er één uit te kiezen. Lees zorgvuldig alle recensies en controleer de betrouwbaarheid van de wachtwoordmanager, zo weet je zeker dat je profiteert van een veilige verbinding en altijd toegang hebt tot jouw wachtwoorden. Met een wachtwoordmanager ben je nooit meer jouw wachtwoorden kwijt!

Geef een reactie

Inline
Inline