AlgemeenMannenzaken

Waarom padel jouw nieuwe favoriete sport wordt

De kans is vrij klein dat je nog nooit van padel hebt gehoord. De sport is ongekend populair geworden en waarschijnlijk ken jij ook wel iemand die bloedfanatiek is tijdens een potje padel. Padel is eigenlijk een combinatie van tennis en squash en kan door iedereen worden gespeeld. En als je eenmaal eens een potje padel hebt gespeeld, wil je waarschijnlijk niets anders. Waarom jij je ook eens moet wagen aan deze sport, lees je hieronder.

1. Het kan door iedereen worden gespeeld

Je hebt padelschoenen online gescoord, het racket heb je bij de hand en de sportoutfit heb je aan: je bent klaar om te gaan. Met wie ga jij dit keer een potje padel spelen? Het leuke van padel is dat het door iedereen kan worden gespeeld. Je hoeft hier niet een professionele tennisachtergrond voor te hebben, aangezien iedereen padel kan spelen. Ook als je nog nooit van je leven een racket hebt vastgehouden. Dus, wie nodig jij uit voor een sportsessie op de padelbaan?

2. Verbeter je conditie

Voor wie denkt dat je bij padel simpelweg gewoon een balletje moet slaan, heeft het mis. Zo vraagt de sport een goede conditie van je, waarbij je heen en weer moet sprinten om de bal te kunnen raken. Wanneer je aan je conditie wil werken is padel een goede oplossing. En dat zal ook zijn vruchten afwerpen in het dagelijks leven: je bent minder vermoeid aan het einde van de dag en hebt meer energie.

3. Geef je spieren een boost

Naast dat je tijdens padel aan jouw conditie kan werken, kun je ook jouw spieren trainen door middel van een potje padel. En je traint hier niet alleen je armen of benen mee. Vrijwel elke spier in het lichaam wordt gebruikt wanneer je aan het padellen bent. We kunnen dus wel zeggen dat een potje padel een goede workout is.

4. Je wordt er ook mentaal fitter van

We weten allemaal dat sporten goed is voor je lichaam. Je verbrandt er calorieën mee, krijgt een beter uithoudingsvermogen en je wordt fitter. Maar naast dat je fysiek fit wordt van padel, word je er ook mentaal fitter van. Het zal ervoor zorgen dat jouw stressgehalte wordt verlaagd. Je kunt even je hoofd leegmaken. En wat ook niet geheel onbelangrijk is: padel is de ideale sport om nieuwe sociale contacten te maken en te onderhouden. Padel speel je namelijk altijd met vier personen. We kunnen er dus niet omheen draaien dat padel eigenlijk goed is voor alles. Ook is er al een bond voor de padelsport. Hier kun je je inschrijven voor evenementen met jouw vrienden en een padelbaan reserveren. Dus, waar wacht je nog op?

Geef een reactie

Inline
Inline