EchtemannenGadgets & CadeausMannenzaken

Waarom mannen zich niet moeten schamen voor hun seksspeeltjes

Sexspeeltjes voor mannen is een lucratieve en groeiende markt. Als je naar een winkel voor seksspeeltjes kijkt, zal een groot percentage van hun catalogus bestaan uit seksspeeltjes voor mannen. Denk hierbij aan masturbators, buttplugs, penisringen, prostaatspeelgoed et cetera.

Helaas is er een stigma verbonden aan mannen en seksspeeltjes die ze gebruiken. Mannen die seksspeeltjes gebruiken zijn ‘engerds’, ‘pervers’ of krijgen gelijk de stempel dat ze homoseksueel zijn, terwijl een vrouw die een dildo of vibrator gebruikt op een of andere manier als normaal wordt beschouwd. Best raar eigenlijk! Waarom is het normaal voor vrouwen en niet voor mannen?

Het is juist wél volkomen normaal voor een man om seksspeeltjes te gebruiken, net zoals het volkomen normaal is voor een vrouw om een seksspeeltje te gebruiken. Het gebruik van een seksspeeltje maakt je geen engerd. Het betekent niet dat je geen vrouw kunt krijgen als je speeltjes gebruikt, of dat je een homo bent. Het is TOTAAL OK !! Het is 2019 en het begint nu eindelijk iets heel normaals te worden voor mannen om seksspeeltjes in de slaapkamer te gebruiken. Al die negatieve associaties stammen voort uit het verleden. Maar de tijd gaat door. We worden steeds opener en tolereren steeds meer. Dat is maar goed ook, want we zijn tenslotte allemaal mensen.

Nog een paar andere goede redenen waarom mannen zich niet moeten schamen voor hun seksspeeltjes:

  • Je bent niet de enige
  • Zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen
  • Inspiratie
  • Nieuwe dingen leren

Je bent niet de enige

Alleen omdat je vrienden en collega’s niet praten over hun seksspeeltjes, wil dat nog niet zeggen dat ze er niet een paar in hun ladekast hebben liggen. De kans is groot dat als je zou gaan rondvragen dat er meer mensen zijn dan dat je had durven dromen die ook seksspeeltjes gebruiken. Dat is ook een teken dat je als man zijnde je helemaal nergens voor hoeft te schamen!

Zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen

Het introduceren van seksspeeltjes in de slaapkamer betekent niet dat er een probleem is met jou of je partner; precies het tegenovergestelde! Het betekent dat je seksueel zeker genoeg bent om te weten wat je wilt en open bent over de manieren waarop je het kunt bereiken. Door gebruik te maken van seksspeeltjes, ben je vertrouwd met jezelf en je lichaam. Je bent iemand die seksueel genot serieus neemt!
Ook is het belangrijk dat de onzekerheden van andere mensen jou niet beïnvloeden. Alleen omdat iemand anders zich ongemakkelijk voelt bij het gebruik van seksspeeltjes, wil dat nog niet zeggen dat jij dat ook moet zijn. Laat ze zien hoe een gezond, zelfverzekerd, sekspositief persoon eruit ziet en voel geen schande over het gebruik van seksspeeltjes!

Inspiratie

Misschien inspireer jij als man zijnde zelfs je partner wel. Het is sowieso goed om eerlijk te zijn in je relatie, op alle vlakken. Eerlijkheid duurt het langst zeggen ze en dat geldt ook in de slaapkamer. Je partner zal het waarschijnlijk zelfs meer waarderen als je er open over bent en dat je samen nóg meer wilt genieten. Wie weet breng je haar wel op nieuwe ideeën…

Nieuwe dingen leren

Over nieuwe ideeën gesproken; het gebruik van een seksspeeltje is misschien wat je nooit wist dat je nodig had. Als je bijvoorbeeld problemen hebt gehad om een orgasme te krijgen, is experimenteren met seksspeeltjes misschien juist wat je nodig hebt om iets nieuws te leren over je lichaam.

Kortom, niets om voor te schamen dus! Wees open, geniet ervan en zoals velen anderen al doen; laat de stempel die het verleden gegeven heeft los!

Geef een reactie

Inline
Inline