Algemeen

Waarom maaltijdshakes zo handig zijn!

Verantwoord afvallen, het klinkt zo simpel. Iets wat je wel ‘even’ doet. Toch blijken de meeste mannen dit in de praktijk lastiger te vinden dan ze in eerste instantie hadden gedacht. Afvallen is in theorie simpel. Je moet minder calorieën innemen dan je verbruikt. Toch lopen veel mensen tegen praktische problemen aan. Bovendien bestaat het gevaar dat men veel te weinig calorieën inneemt. Een zogenaamd ‘crash-dieet’ is nooit aan te raden. Loop jij altijd tegen problemen aan als je verantwoord probeert af te vallen? Lukt het je maar niet om je dieet vol te houden en val je al gauw terug in je oude gewoontes? Dan komen de beste maaltijdshakes die op de markt verkrijgbaar zijn vast van pas. Maar helpen deze echt? En zoja, hoe onderscheid je dan de betere shakes van het grote aanbod dat momenteel op de markt verkrijgbaar is?

Wanneer spreken we van verantwoord afvallen?

Voor heel veel mensen is de term verantwoord afvallen nog niet helemaal duidelijk. Afvallen lijkt immers iets te zijn waarmee je je lichaam tergt. Je geeft deze immers onvoldoende voedingsstoffen, waardoor deze vet gaat verbranden Tenminste, dat is de bedoeling. In de praktijk zien we heel vaak gebeuren dat in plaats van vet, spiermassa wordt verbrand. Dat wil je natuurlijk niet hebben! Als men dan ook spreekt van verantwoord afvallen, bedoelen we hiermee dat er sprake is van een afname van het vetpercentage en een behoud van spiermassa. Hierbij is het noodzakelijk dat je voldoende eiwitten, vitamines en mineralen tot je neemt en daarin schiet het bij de meeste mensen nogal tekort als ze druk zijn met afvallen.

maaltijdshake

Waarom zijn maaltijdshakes dan zo handig?

Maar waarom heb je juist maaltijdshakes nodig om af te vallen? Kan je dit niet zelf door je menu aan te passen? Natuurlijk kan dat ook, maar met maaltijdshakes wordt het net een stukje eenvoudiger. Simpelweg omdat je niet over ieder gerecht hoeft na te denken. In goede maaltijdshakes zit alles wat je nodig hebt om verantwoord af te vallen. Je krijgt direct de juiste hoeveelheid calorieën, eiwitten, vitamines en mineralen binnen. Met de inname van één shake kan je een gehele maaltijd vervangen. Veel mensen gebruiken de shake bijvoorbeeld als ontbijt, omdat ze dan veel haast hebben. Bekijk wat voor jou het meest geschikte moment is. Nog een voordeel: een maaltijdshake kan je overal nuttigen. Onderweg, thuis of buiten; alles is mogelijk! Natuurlijk moet je wel letten op een aantal kwaliteitskenmerken. Niet iedere shake werkt immers even efficiënt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een goede maaltijdshake

Bij de aanschaf van een maaltijdshake letten de meeste mensen al gauw op het aantal calorieën. Wij raden aan om dit juist niet te doen. Het aantal calorieën zegt immers niets over de efficiëntie van de shake. In het geval van eiwitrijke producten zegt het aantal calorieën heel weinig. Niet doen dus! Als je een goede maaltijdshake wilt kopen, moet je voornamelijk op het aantal eiwitten letten. Dit moet minstens 20 gram zijn per portie. Let tevens op het aantal vitamines en mineralen. Vaak zien we bij mensen die streng diëten dat zij een aantal broodnodige vitamines tekort komen, omdat hun eetpatroon minder veelzijdig is. Dankzij een goede maaltijdshake los je dit probleem eenvoudig op.

Geef een reactie

Inline
Inline