EchtemannenMannenzaken

Waarom kiezen voor merkkleding?

De populariteit voor merkkleding is nog steeds enorm groot. Dit geldt niet alleen voor kleding, maar ook voor schoenen en andere accessoires. Waar je op de middelbare school nog helemaal hip was als je gave sneakers aantrok, voel je je op het werk tegenwoordig bijna verplicht om je nieuwe Floris van Bommel schoenen aan te trekken. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Waarom kiezen we steeds vaker voor merkkleding? Dit geldt immers niet alleen voor jongeren, maar ook voor de oudere generatie. Is dit echt een kwestie van ‘erbij horen?’ Of speelt er toch meer? In dit artikel geven we antwoord op die vraag en zetten we de talloze voordelen van merkkleding voor jou op een rijtje. Na het lezen van die voordelen, is het opeens zo gek niet meer dat we zó dol zijn op merkkleding.

Hogere kwaliteit

We hechten tegenwoordig steeds meer belang aan duurzame producten. Natuurlijk kan je bij een confectiewinkel waarschijnlijk veel meer kledingstukken halen voor de prijs van één merkshirt, maar hoe duurzaam is dit product? Gaat deze echt lang mee? Behoud deze zijn kleur en is deze slijtvast of kan je dit shirt na slechts één seizoen al niet meer dragen? En hoe zit het met het arbeidsomstandigheden tijdens het productieproces? Om de prijs zo laag mogelijk te houden, worden arbeiders in het buitenland vaak uitgebuit om voor jou kleding te produceren. Wil je dat op je geweten hebben? Of kies je dan liever voor een duurzaam alternatief van hogere kwaliteit?

floris van bommel schoenen man

Karakteristieke kenmerken

Veel merken hebben eigen karakteristieke kenmerken of logo’s waar je deze aan kunt herkennen. Hierdoor zien we vaak dat mensen verliefd raken op een bepaald merk en vervolgens geen enkel ander merk meer dulden. Dit is natuurlijk smaakgevoelig. Wat voor de één een geweldig merk is, kan de ander afzichtelijk vinden. Het is wel bijzonder dat je de meeste merken al van een afstand kunt herkennen. Dat is tegelijkertijd ook de charme van merkkleding. Er wordt over elk ontwerp nagedacht. Vaak met een team van meer dan honderd mensen! Samen proberen zij de beste items voor de klant te bedenken. Als je bedenkt hoeveel besprekingen er misschien wel geweest zijn voor een paar ‘simpele’ Floris van Bommel riemen, sta je werkelijk versteld!

floris van bommel riemen

Status

Er zijn ook veel mensen die merkkleding nog steeds gebruiken als manier om aanzien te krijgen. Eigenlijk niet anders dan wat je vroeger nodig had op de middelbare school, het idee ‘erbij te horen’. Met merkkleding laat je zien dat je interesse hebt voor je uiterlijk, dat je er graag verzorgd bijloopt. Voor sommige mannen hebben merkkleding ook een andere functie. Hiermee laten ze bijvoorbeeld zien dat ze hun steentje bijdragen aan het milieu en kiezen voor betere en eerlijkere arbeidsomstandigheden.

Kortom: als je het kunt betalen is merkkleding zeker een goede keuze. Of het hierbij nu gaat om riemen, schoenen of kleding; alles is mogelijk! Door de talloze voordelen is het niet gek dat merkkleding sinds de jaren ’70 enorm in opkomst is. Naar verwachting zal dit succes de komende jaren alleen nog maar toenemen.

 

 

Geef een reactie

Inline
Inline