AutoEchtemannenMannenzaken

Waarom jij een dakdrager moet aanschaffen voor vakantie!

Het is weer bijna zomer en dat betekent dat de meeste Nederlanders massaal op vakantie willen. Veel mensen gaan met het vliegtuig, maar het merendeel pakt nog steeds de auto. Vreemd vinden we dat ook niet. Als je met een auto reist bepaal je zelf hoe vaak je stopt, hoeveel bagage je meeneemt en kan je je eigen uren indelen zonder rekening met anderen te houden. Een autovakantie heeft dus veel voordelen, maar ook wel een groot nadeel: ruimtegebrek.

Ieder jaar weer prop je de hele auto vol. Het lijkt soms wel alsof je partner met spullen aan blijft komen. Ondertussen probeer je de autozitjes nog zo te verschuiven dat de kinderen ook nog een beetje ruimte op de achterbank hebben. Te weinig ruimte betekent immers zeurende kinderen en een niet zo’n gezellige papa. Als je net de deuren hebt gesloten en trots naar het resultaat kijkt, blijkt dat er nog 2 koffers in de woonkamer staan. Oeps! Maar wat nu? Terwijl je al de mogelijkheid overweegt om ooit een grotere auto voor de vakantieritten aan te schaffen, willen wij jou graag een ander advies geven. Maak gebruik van een dakkoffer! Dakdragers kopen is dan natuurlijk van essentieel belang. Maar waarom biedt dit de uitkomst? Het antwoord op die vraag lees je in dit artikel.

Nooit meer ruimte tekort

Een nieuwe auto kopen omdat je eigenlijk altijd ruimte tekort komt? Zeker op vakanties? Niet doen! Je kunt veel geld besparen door enkel voor een nieuwe dakkoffer en dakdragers te kiezen. Dakkoffers zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Het is wel belangrijk om voor kwalitatieve dakdragers en een goede dakkoffer te kiezen. Je wil immers wel zo veilig mogelijk over de weg rijden. Goede dakdragers zijn dan van essentieel belang.

dakdrager huren

Hou je tevens aan de veiligheidsregels die staan aangegeven op de dakkoffer. Meestal mag je deze bijvoorbeeld niet zwaarder laden dan 50 kilo. Probeer dit dan ook zeker niet uit. Stop daarom vooral lichte dingen in de dakkoffer. Denk maar eens aan weekendtassen, speelgoed of pakken luiers. Met een eigen dakkoffer kom je nooit meer ruimte tekort!

Dakkoffer huren

In sommige gevallen heb je een dakkoffer slechts incidenteel nodig. Dan kan het soms fijn zijn om hem gewoon te huren. Ook dit is mogelijk. Bedenk wel dat je vaak voordeliger uit ben als je er eentje koopt, zeker als je hem elke vakantie wilt gebruiken. Dakkoffers gaan immers zeer lang mee, waardoor je hier jarenlang profijt van hebt. Op de lange termijn ben je dan ook goedkoper uit als je hem koopt. Als het slechts om een éénmalig probleem gaat, kan je voor het huren van een dakkoffer kiezen.

Kosten van een dakkoffer

Als je besluit een dakkoffer te kopen, schrik je misschien in eerste instantie van de prijs. Bedenk wel dat je dit na verloop van tijd gewoon terugverdiend. Zeker als je meerdere malen op vakantie gaat. De prijzen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Dit hangt af van het model dat je kiest. Meestal kan je rekenen op een totaalprijs (dakkoffer en dakdragers) tussen de € 900,- en € 1.1.00,-

Geef een reactie

Inline
Inline