AlgemeenGadgets & Cadeaus

Waarom het zeker een overweging waard is om een zeecontainer te kopen

Als je als particulier of als bedrijf op zoek bent naar extra opslagruimte, heb je diverse mogelijkheden. Een van de opties waaraan je in eerste instantie niet aan zult denken, is het kopen van een zeecontainer. Het gebruik van zeecontainers (deze metalen containers zijn desgewenst ook te huur) bieden echter wel veel praktische voordelen en is zeker een overweging waard. In dit artikel geven we je inzicht waarom het zeker een overweging waard is om een zeecontainer te kopen of te huren.

Opslagmogelijkheden als bedrijf of particulier

Een zeecontainer koop je om je spullen in op te slaan. Als je een bedrijf hebt, kan dit een keuze zijn bij een verbouwing, om te zorgen dat je voldoende voorraad hebt op piekmomenten en om je spullen tijdelijk op te slaan als je een seizoen gericht aanbod hebt.

Particulieren maken vaak gebruik van extra opslagmogelijkheden bij een verbouwing of verhuizing. In alle genoemde gevallen kan er gekozen worden om een opslagloods of garage te huren. Daarnaast is het aanbod van self storage bedrijven (ook wel een inboedelhotel genoemd) erg groot. Het nadeel van deze optie is dat er sprake is van een externe opslag. De opgeslagen spullen staan bij een extern bedrijf opgeslagen.

Mogelijkheden bij het gebruik van een metalen zeecontainer

Als je de keuze maakt om een metalen zeecontainer te gebruiken, heb je volop mogelijkheden. Je kunt deze container voor zowel een lange als korte tijd op je erf laten plaatsen. Hierdoor blijven je opgeslagen spullen altijd bereikbaar/ beschikbaar. Het behoort ook tot de mogelijkheden om een container vol te laden en bij het verstrekkende bedrijf op te laten slaan. Dit is een optie als je bijvoorbeeld zelf over weinig ruimte beschikt of van mening bent dat een zeecontainer niet past bij de uitstraling van je bedrijf of woning al moet voor de volledigheid worden aangegeven dat deze containers in diverse kleurstellingen verkrijgbaar zijn.

Zeecontainers gebruiken bij een verhuizing

Heb je als particulier of als bedrijf verhuisplannen? Dan kun je een zeecontainer gebruiken als opslag- en als vervoermiddel. Het behoort immers tot de mogelijkheden om een zeecontainer op één locatie vol te laden, te laten verplaatsen naar de nieuwe locatie om de metalen container daar uit te laden. De CSC gecertificeerde containers zijn bijvoorbeeld geschikt voor zeetransport. Daarnaast hebben zeecontainers een stevige constructie, zijn waterdicht, zijn bestand tegen weersinvloeden en zijn diefstalbestendig. Dit maakt een zeecontainer uitstekend geschikt om te gebruiken bij een verhuizing. Is de verhuizing afgerond? Dan zou je deze zeecontainer prima kunnen ombouwen als een mancave. Deze extra ruimte is hiervoor uitstekend geschikt, zeker als je niet zo groot woont en alle andere woonruimtes “bezet” zijn.

Welke zeecontainer kopen?

Een container kopen doe je bij een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Een bedrijf als Brinkbox biedt bijvoorbeeld volop keuzemogelijkheden. Je kunt onder andere een keuze maken voor een relatief klein formaat zeecontainer (van 10ft) als je op zoek bent naar een zeecontainer, een opslagoptie, een geïsoleerde container of een milieucontainer. Ook containers van 6ft of 8ft behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je de keuze maken voor nieuwe- of gebruikte containers van 20ft. Een 40ft container is een uitstekende optie als je een high cube opslagruimte of een dubbeldeurs zeecontainer zoekt. Voor iedere opslag- of transportbehoefte is er wel een geschikte zeecontainer die je kunt kopen of kunt huren.

Geef een reactie

Inline
Inline