EchtemannenMannenzaken

Waarom dakrandbeveiliging op een plat dak niet mag ontbreken

Heb jij een plat dak? Op de schuur, garage of overkapping? Of misschien zelfs wel op de woning zelf? Dan is het verstandig om voor een speciaal hekwerk of dakrandbeveiliging te kiezen.

Steeds meer woningen in ons land worden uitgerust met een plat dak. Waar het vroeger vrijwel niet gezien werd, zien we deze platte daken nu bij steeds vaker. En dat is ook eigenlijk helemaal niet zo vreemd. Een plat dak heeft namelijk meer voordelen dan je denkt. Hoewel de uitstraling misschien niet is wat je gewend bent van de meeste woningen, biedt het wel voordelen op het gebied van ruimte. Iedereen weet bijvoorbeeld dat een schuin dak er ook voor zorgt dat de ruimtes in huis minder goed gebruikt kunnen worden. Er zijn vaak schuine hoeken waar je eigenlijk net niets mee kan. Bij een plat dak zijn alle muren in de kamer recht en kan iedere vierkante meter gebruikt worden.

Toch zit er wel één nadeel aan een plat dak: de veiligheid. Doordat het dak makkelijk toegankelijk is, is het heel verleidelijk om deze zonder nadenken te betreden. Je staat echter op grote hoogte en een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom kiezen mensen met een plat dak vaak voor een dakrandbeveiliging van eyecatcher safety. Twijfel jij nog over permanente dakrandbeveiliging? Hieronder leggen we uit waarom dit op een plat dak zeker niet mag ontbreken.

Gebruiksgemak

Het is vooral belangrijk om niet te vergeten dat platte daken ook gewoon onderhoud hebben. En dat geldt ook voor de mogelijke apparaten die hier op gevestigd zijn. Denk bijvoorbeeld aan airconditioning, zonnepanelen, afzuigingssystemen, enzovoorts. Het kan hierdoor met enige regelmaat voor komen dat men op het dak aan de slag moet gaan. En hoewel een plat dak makkelijker te beklimmen is dan een schuin dak, brengt dit ook zeker de nodige risico’s met zich mee. Met een dakrandbeveiliging zorg je voor een veilige omgeving. Bovendien wordt deze permanent aangelegd, waardoor men op ieder moment van de dag het dak kan beklimmen en van optimale bescherming kan profiteren.

Geen verankering

Met een permanente dakrandbeveiliging geniet je tevens van het feit dat deze niet geheel verankerd hoeft te worden. Hiermee wordt onnodige schade aan het dak voorkomen. Daarnaast kan het hekwerk ook eenvoudig verwijderd worden als dit nodig is. Bijvoorbeeld omdat je verhuist en graag de dakrandbeveiliging mee wilt nemen naar een nieuwe woning. Dit is geen enkel probleem. Hoewel de dakrandbeveiliging niet verankerd hoeft te worden, mag dit natuurlijk wel. Bovendien is dit bij de meeste platte daken ook gewoon mogelijk zonder het risico op lekkage te lopen.

Tal van verschillende mogelijkheden

Op het gebied van dakrandbeveiliging is de keuze enorm. Het hekwerk kan geheel naar eigen wens worden aangepast. Verankerd of niet verankerd. Een vormgeving die past bij de woning. De hoogte van de dakrandbeveiliging. En ga zo nog maar even door. Door al deze verschillende mogelijkheden weet je zeker dat de dakrandbeveiliging op jouw situatie aan zal sluiten.

Het allergrootste voordeel van dakrandbeveiliging is dat je hiermee van het dak een relatief veilige omgeving maakt. Meer gebruiksgemak én plezier van je woning!

Geef een reactie

Inline
Inline