EchtemannenMannenzaken

Waar moet je op letten bij de aanschaf van kunstgras?

Bij het aanschaffen van kunstgras horen veiligheid en kwaliteit als een beduidende rol bij de besluitvorming, en dat moet ook. De kwaliteit van het gras wordt ondermeer bepaald door de vezels waar het kunstgras uit bestaat, het productieproces en hoe het aangelegd wordt. Het resultaat zal een enorme invloed hebben over de tevredenheid van het product. Een van echt niet te onderscheiden kunstgras kopen bij grasexpert.com zal voldoen aan al je wensen.

Sommige kwaliteitsverschillen zijn overduidelijk aanwezig tussen de verschillende kunstgras merken, terwijl andere wat meer verborgen zijn en kenbaar worden nadat het is aangelegen. Tot de kleinste onbenulligheid kan de prestaties van de grasmat beïnvloeden. In dit artikel zullen we de verschillende kwaliteitskenmerken bespreken van kunstgras, voor zowel residentieel als commercieel gebruik.

Het uiterlijk en de vezels

Een zoveel mogelijk natuurlijke uitstraling moet een belangrijke afweging zijn bij het kiezen van een bepaald merk kunstgras. Het product moet echt gras zo goed mogelijk nabootsen, zodat je tuin er niet uit komt te zien als een goedkoop plastic oppervlak. Kwaliteits- kunstgras moet bestaan uit vezels in verschillende kleuren.

Hierdoor krijgt het gras een realistisch uiterlijk. De kwaliteit van de vezels waar het kunstgras van is gemaakt dragen ook bij aan de algehele uitstraling van het gras. Ze zijn ook bepalend hoe goed het product bestand is tegen slijtage. Een kunstgras merk van goede kwaliteit bestaat uit vezels die bestand zijn tegen buigen om daarna gemakkelijk weer rechtop te veren.

Het uiterlijk en de vezels gunstgras

Een goed drainerende ondergrond.

Gebieden met behoorlijke regenval ‒ eigenlijk valt heel Nederland daaronder ‒ hebben een efficiënt afvoersysteem nodig. Ondanks, dat natuurlijk gras deze functie zo goed als ingebouwd heeft, zal kunstgras een goed doorlatende ondergrond moeten hebben. De ondergrond van kunstgras is meestal een ondoordringbaar oppervlak, dus wanneer voorzien van een goede doorlatende ondergrond zal het water snel worden afgevoerd, waardoor je geen last van waterplassen krijgt. Wordt het gras op een ondoordringbare ondergrond geïnstalleerd zoals beton, kun je beter eerst drainagematten leggen, wat gelijk zorgt voor een goede demping en afvoer van regenwater.

Kunstgras is er voor vele toepassingen.

Zo kun je kunstgras toepassen voor:

  • Tuin, balkon en terras
  • Gekleurd kunstgras, voor artistieke toepassingen
  • Speciaal voor beurzen en evenementen
  • Sport en spel.

Bij ieder kunstgras wat speciaal ontworpen is voor een bepaalde toepassing, zullen vastgestelde installatie-handelingen nagestreefd moeten worden. Dit om een zo goed mogelijk resultaat krijgen. Dit betekent dat gras voor een tuin anders geïnstalleerd zal moeten worden dan gras voor een evenement. Er zal rekening gehouden moeten worden met bijvoorbeeld het instrooien van zand, drukverdelende- of drainagematten aanbrengen wanneer gewenst. Dit alles in goed overleg met de leverancier of installateur om toekomstige problemen te voorkomen.

Ook kunstgras heeft unieke behoeften.

Hoewel kunstgras niet geconfronteerd wordt met dezelfde bedreigingen als bij echt gras, vereist het toch bepaalde routine onderhoudsprocedures. Je wilt kunstgras, omdat het niet gevoelig is voor onkruid, ziekten of schimmels, maar het riskeert toch een vorm van slijtage, door bijvoorbeeld verkeer of andere elementen. Het gras is wel kunstmatig, maar dat betekent niet dat het van tijd tot tijd geen aandacht nodig heeft als het er eenmaal ligt.

In tegenstelling tot echt gras, waar huisdier-uitwerpselen, voedsel- of olievlekken uiteindelijk zouden uitgroeien of worden weggemaaid, moeten vlekken of morsen op kunstgras zoveel mogelijk voorkomen worden, of worden weggehaald om de kwaliteit te behouden. Kunstgras is een investering waard en net als de meeste investeringen heeft het ook een bepaalde zorg en onderhoud nodig om het in perfecte conditie te houden. Met een grastapijt kopen bij kunstgras-grastapijt.be ben verzekerd van kwaliteit en jarenlang plezier.

Geef een reactie

Inline
Inline