EchtemannenMannenzaken

Waar je op moet letten bij het bezoeken van een Amerikaanse sportwedstrijd

Ben je uitgekeken op Nederlandse sportwedstrijden en wil je weer eens wat anders? Wat dacht je van een sportwedstrijd bezoeken in de VS? De passie en beleving is net weer anders dan in Europa. Tijd om een sportreis te boeken! Maar waar moet je nu precies op letten bij het bezoeken van een Amerikaanse sportwedstrijd?

Vooronderzoek is ‘key’!

Amerika heeft net wat andere nationale sporten dan ons kikkerlandje, en dus ook verschillende seizoenen. Houd er rekening mee dat teams niet heel het jaar door spelen.

Pick your game

Je weet dat je naar een sportwedstrijd in Amerika wil, maar naar welk spel wil je gaan? De vier grootste sporten in Amerika zijn football, baseball, basketbal en ijshockey. Houd er rekening mee dat bij al deze sporten een verschillende sfeer hangt. Toch niet zo’n fan van deze sporten? Denk dan bijvoorbeeld eens aan autoraces, worstelwedstrijden of paardenraces. Ook hier kijk je je ogen uit.

rugby wedstrijd amerika

Bestellen van de tickets

Niet geheel onbelangrijk: de kaarten voor de wedstrijd. Je kunt deze op verschillende manieren kopen. Je kan ze bijvoorbeeld online bestellen via de website van het team of via ticketmaster. Je kan natuurlijk ook proberen om tickets te scoren op de dag zelf, wel iets risicovoller.

Ticketprijzen van de wedstrijden

De ticketprijzen verschillen van tijd in het seizoen, zitplaats, sport en stad. Voor een NFL-wedstrijd betaal je rond de $30. Wil je heel dichtbij het veld zitten? Dan betaal je daar al gauw een paar honderd dollar voor.

Wat mag je verwachten?

Sportwedstrijden in Amerika zijn een tikje anders dan we in Nederland gewend zijn. In Amerika is het een hele vertoning. Je kunt het vergelijken met een festival. Het stadion is enorm groot en indrukwekkend. Er is volop eten te krijgen, de bezoekers zingen aan het begin van elke wedstrijd het nationale volkslied en er wordt constant van alles naar het veld geroepen. De spelers van de teams worden aangekondigd met rookmachines, vuurwerk en cheerleaders, wat het een waar spektakel maakt.

Heb je na het lezen van deze tips interesse in het bezoeken van een Amerikaanse sportwedstrijd? Met collega’s als groepsreis? Er zijn bedrijven die zich hierin gespecialiseerd hebben en kunnen jou hier goed bij helpen.

Geef een reactie

Inline
Inline