Algemeen

Voorkom waterschade

Waterschade, dat is altijd naar. Want niet altijd kun je er iets aan doen. Een lekkage in een leiding, een defecte vriezer die is gaan ontdooien, een bad dat overliep, een doucheput dat niet doorliep… Er zijn verschillende scenario’s denkbaar waardoor je waterschade kunt oplopen. Jammer als er bobbels in de vloer ontstaan doordat het slecht tegen te veel vocht kan. Of als er een plek o het plafond ontstaan. Of als de kast beschadigd is of de tv doet het niet meer. Wat kun je er tegen doen? Wij geven in dit blog wat tips.

Filter wasmachine en vaatwasser

In je wasmachine en in de vaatwasser zitten filters. Die filters laten het water door en vangen stof of etensresten op. Raakt het filter verstopt, dan kan het zijn dat het water zich ophoopt en dat de leiding of de machine het niet meer aankan en het water toch ergens anders kwijt moet en gaat lekken. Voorkom dit dus door het filter ook regelmatig te legen.

Kitranden controleren

Kitranden in de badkamer, bijkeuken of keuken moeten niet gescheurd zijn of los laten, want dit kan ernstige lekkages veroorzaken. Als de kitranden niet meer zo goed dichten, dan kan er water onder het bad ontstaan of achter de muur bij de gootsteen. Deze materialen zijn er niet voor gemaakt om water te houden en ook niet waterbestendig. Op een gegeven moment is water te ‘zwaar’, of maakt het materiaal zacht. Daardoor kan het allemaal gaan lekken en dus waterschade veroorzaken.

Putjes schoonhouden

Loopt de douche niet meer door? Het bad wil niet leeg lopen? De gootsteen raakt verstopt? Zorg dan dat je geen gekke dingen door de putjes spoelt. Te veel etensresten in de gootsteen of jus of frituurvet is funest. Net als te veel haar of pluisjes in een doucheputje. Als de badkamer blank staat, kan het zijn dat het water opeens op plekken komt waar het niet zijn moet én dat kan ook schade veroorzaken aan drempels, plinten, spullen die je op de overloop hebt staan…

Verzeker je tegen waterschade met inboedelverzekering

Vaste elementen in je huis kun je niet verzekeren met een inboedelverzekering. Losstaande kasten, elektronica, meubels en accessoires kun je wel met een inboedelverzekering verzekeren tegen waterschade. Bekijk de soorten inboedelverzekeringen eens op Inshared. Deze partij heeft de laagste premies, doordat ze alles online doen. Gemakkelijk en snel en verzekering afsluiten, vragen stellen en beantwoord krijgen. Dat is toch iets wat je verwacht van een verzekeringsmaatschappij?

Geef een reactie

Inline
Inline