Algemeen

De lekkerste Meal prep recepten maken

Door Meal prep recepten te maken hoef je niet meer elke dag koken. Als je terugkomt van je werk kan het al best wel laat zijn en dan heb je niet altijd meer zin of tijd om nog een hele maaltijd te maken. Het maken van Meal prep recepten zorgt er dan voor dat je altijd wat te eten in huis hebt en je niet elke dag nog iets hoeft te maken of eten gaat bestellen. Bovendien is het een stuk goedkoper dan elke avond eten koken. Dit komt doordat je anders meerdere keren per week naar de supermarkt gaat en de kans groter is dat je dingen koopt die je niet nodig hebt. In deze tekst geven wij jou wat lekkere tips zodat ook jij Meal prep recepten kunt gaan maken.

Hoe kun je beginnen met Meal prep recepten maken?

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt beginnen met Meal prep recepten maken. Er zijn mensen die op zondag een hele dag lang in de keuken staan om al het avondeten voor de week erna te maken. Dit doen zij, omdat zondag vaak toch een dag is waarop je relaxt en weinig te doen hebt. Dus dan is het het perfecte moment om te gaan koken. Verder zijn er ook mensen die er voor kiezen om een dag van tevoren extra eten te maken, zodat zij de restjes kunnen eten een dag erna. Je eet dan wel twee dagen achter elkaar hetzelfde avondeten, maar je hoeft het alleen nog maar op te warmen op de dag zelf.

Het alvast klaarmaken van delen van Meal prep recepten

Je hoeft natuurlijk niet elke dag al heel het eten voor de week klaar te maken. Er zijn ook mensen die bij het maken van Meal prep recepten enkel alvast de groenten klein snijden, wat rijst of pasta koken of een saus klaarmaken. Als de dag dat je het eten gaat opeten eraan komt, dan hoef je al die spullen alleen nog maar in een pan te gooien en ben je zo klaar. Dat is handig als je je eten wel vers wilt maken, maar geen tijd hebt om alles op die dag zelf te doen. het voorbereiden doe je dan bijvoorbeeld al in het weekend of de avond ervoor.

Bedenk van tevoren wat je wilt maken

Maak voor het maken van Meal prep recepten een lijstje met alle dingen die je die week wilt gaan maken. Zo heb je een duidelijk overzicht van wat je moet gaan doen en hoeveel tijd dat zal gaan kosten. Ook is het maken van een boodschappenlijst altijd handig, omdat je dan gemakkelijker en sneller je boodschappen kunt gaan doen. Ook zul je moeten nadenken over de momenten waarop je het eten gaat koken. Als je het op een dag allemaal gaat klaarmaken dan is het slim om wat gerechten in te vriezen. Dan weet je zeker dat ze goed blijven als je ze wilt gaan eten.

Meal prep recepten klaarmaken

Als je eenmaal hebt bedacht wat je gaat eten, dan kun je aan de slag gaan met het koken en het maken van de gerechten. Veel mensen kiezen ervoor om veel van hetzelfde gerecht te maken, zodat je sneller klaar bent met koken en meerdere dagen ervan kan gaan eten. Bovendien is het slim om goed afsluitbare bakjes te gebruiken, zodat je zeker weet dat er geen lucht bij kan komen. Dat kan er namelijk voor zorgen dat het eten sneller bederft. Dat is zonde van je tijd en je geld. Ook gebruiken veel mensen bakjes met verschillende vakken. Dan kun je in het ene vak de groenten doen, het andere vak wat rijst of pasta en in weer een ander vak bijvoorbeeld de saus of een stukje vlees. Dan zorg je dat alles van elkaar gescheiden blijft. Zeker als je gerechten met aardappels, groenten en een stukje vlees is het handig om alles gescheiden te houden.

Meal prep recepten zoeken

Online zijn er super veel websites waar mensen Meal prep recepten op hebben geplaatst. Deze recepten leggen je stap voor stap uit wat je moet doen en welke recepten het meest geschikt zijn om mee Meal te preppen. Niet al het eten is namelijk nog even lekker nadat je het een tijd geleden hebt gemaakt. Salades bijvoorbeeld kun je wel Meal prep recepten van vinden, maar deze moeten altijd dezelfde week nog worden gegeten. Dit komt doordat de sla niet kan worden ingevroren en omdat de dressing er niet overheen kan. Als je dat wel doet dan wordt de sla erg bruin en nattig.

Geef een reactie

Inline
Inline