Gadgets & Cadeaus

Vijf tips om optimaal te genieten van je zomeravond

Het is bijna lente en dat betekent dat het weer wat warmer wordt. De eerste zwoele zomeravonden zullen weer aan de horizon staan en het wordt tijd om na te gaan denken hoe je daar optimaal kan van gaan genieten. Naast het biertje in de hand, de bitterballen in het frituur en de benen op tafel, zijn er nog wel wat meer dingen die je kunt doen om jezelf te laten relaxen. In dit artikel zullen we een poging doen om de beste tips te verzamelen voor jouw heerlijke comfortabele zomeravondje in de tuin rondom je huis.

Tip #1: Zet de loungemuziek maar aan

Het is natuurlijk niet weg te denken van een gezellige zwoele zomeravond met je vrienden: een prachtige sound system voor op je terras. Zeker als je een stukje buiten de bebouwde kom woont, is het natuurlijk ideaal om muziek te hebben buiten op je terras. Zo kun je optimaal genieten van de zomer met de zwoele zomerhits die door de speakers dreunen. Je kunt nu je muziekinstallatie upgraden zodat het makkelijk te bedienen is vanaf je telefoon.

Tip #2: Duik in de kussens van de terrasmeubels

Het is natuurlijk heerlijk om op een oude tuinstoel te zitten en een sigaar te roken, maar weet je wat nog lekkerder is? Een heerlijke tuinbank met zachte kussens waar je in wegzakt. Je kunt er bij wijze van spreken in slaap vallen. De tuinmeubels zijn helemaal geschikt voor als je een terras hebt met overkapping, maar ook als je gewoon onder de sterrenhemel wilt zitten, is het een goed idee. Leg dan wel de kussens binnen als het gaat regenen.

Tip #3: Verwarm je terras op

Ondanks het feit dat de gasprijzen een beetje gestegen zijn, is het nog steeds een goed idee om een vuurtafel aan te schaffen. Dat is een alternatief voor een terrasverwarmer. Het verschil: in plaats van een paal waar je je aan kan warmen, is het in de vorm van een tafel. Je kunt er met je vrienden aan zitten met een biertje in je hand of achter de vuurtafel dineren met je hele familie. In het midden van de tafel zit de gasbrander en heb je een vuurtje dat iedereen warm houdt.

Tip #4: Bubbels en spetters

Ben jij iemand die houdt van bubbels? Dan heb ik het niet over de fles champagne, maar over een jacuzzi. Zo’n bubbelbad zwembad is tegenwoordig helemaal te gek: zeker als je samen met je echtgenote een relaxt avondje wilt hebben onder de sterrenhemel. Overigens is zo’n bubbelbad ook geschikt voor in de winter: immers, het water is er lekker warm.

Tip #5: De juiste verlichting

De juiste lampjes maken het geheel helemaal af. Als je met je vrienden of familie buiten zit, maar er is geen licht, dan zie je elkaar helemaal niet en is het niet echt gezellig. Met goede verlichting zorg je ervoor dat je optimaal van de gezelligheid kan genieten. Kortom, er is nog genoeg om te doen aan je achtertuin om je klaar te maken voordat de zomer daadwerkelijk begint. 

Geef een reactie

Inline
Inline