EchtemannenMannenzaken

Verzekeringen afsluiten, hier moet je op letten

In het leven zal je een hoop gebruik maken van verzekeringen. Zodra je 18 wordt, krijg je plotseling te maken met eigen risico en de noodzaak om jezelf te verzekeren. Ook als je voor het eerst alleen op vakantie gaat of een eigen woning betreedt, zal je merken dat er snel gevraagd wordt naar jouw verzekeringen. Verzekeringen afsluiten is misschien niet onze grootste hobby, maar wel van cruciaal belang voor een veilig gevoel. Bovendien is het in sommige gevallen zelfs verplicht. Zo is iedereen boven de 18 verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en mag je onverzekerd niet de weg op met een voertuig. Er zijn echter enorm veel verschillende aanbieders in verzekeringen. Hoe weet je dan dat je de juiste en voordeligste beslissing maakt? In deze blog vertellen we meer over de meest voorkomende verzekeringen en leggen we uit waar je op moet letten.

dkvbe-tandverzekering

Autoverzekering afsluiten

Bij de aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto is het van groot belang dat je tevens een autoverzekering afsluit. Als je onverzekerd de weg op gaat, ben je in overtreding van de Nederlandse wetgeving. Dit resulteert in een flinke boete en dat wil je uiteraard voorkomen. Bij een autoverzekering kan je kiezen uit een WA, WA+ en Allrisk verzekering. Afhankelijk van welke soort verzekering je kiest, zal je een bepaald bedrag per maand moeten betalen. Dit is tevens afhankelijk van hoeveel jaar jij al in het bezit bent van een rijbewijs en hoe lang je schadevrij hebt gereden, de zogenaamde ‘no-claim’. Wij raden aan om de recensies van verschillende verzekeringsmaatschappijen, zoals Touring verzekering, door te nemen. Hierbij lees je informatie van en door klanten, enkel de echte waarheid dus. Zo weet je precies wat je van een bepaalde verzekering kunt verwachten.

touring-verzekeringen-ervaringen

Zorgverzekering afsluiten

Iedereen in Nederland is verplicht om gebruik te maken van een zorgverzekering. Hierbij geniet je van een zogenaamd ‘eigen risico’. Dit is een bedrag dat in de loop van het jaar wordt opgemaakt en uit eigen zak wordt betaald bij medische kosten. Zodra dit bedrag op is, zullen de resterende kosten geheel voor de zorgverzekering zijn. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die nooit wat mankeren en daardoor ook eigenlijk meer betalen dan ze terugzien. Dit is echter de enige manier om geheel Nederland van zorg te voorzien. Je kunt wel zo goedkoop mogelijk uit zijn, door te kiezen voor een pakket met een zeer hoog eigen risico. Hiermee gok je dat je het verdere jaar niks gaat mankeren en hoef je een minder groot maandbedrag te betalen. Daarnaast kan je vaak bezuinigen op uitbreidingen van het pakket. Zo zou je als man niet verzekerd hoeven te zijn voor kraamzorg of anticonceptiepillen. Neem je verzekeringspolis dan ook goed door en kijk of er valt te bezuinigen. Tevens kan het wisselen van verzekering ook bijdragen aan een lager maandbedrag. Lees maar eens de DKV reviews voor meer informatie over een bekende zorgverzekeringsmaatschappij.

dkvbe-tandverzekering

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig om af te sluiten. Zodra er sprake is van diefstal of schade, kan jij beroepen op de inboedelverzekering. Dit geldt ook bij brand en in sommige gevallen bij natuurgeweld. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is om meerdere verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Hiervoor bestaan handige vergelijkingstools online, zodat je in één oogopslag ziet welke maatschappij het voordeligst is voor jouw

Geef een reactie

Inline
Inline