EchtemannenMannenzaken

Verschillende soorten hanglampen: voor welke kies jij?

Hanglampen, in vrijwel iedere woning zijn ze wel aanwezig. Of ze nu in de slaapkamer, woonkamer of eetkamer hangen, ze kunnen werkelijk iedere ruimte van zowel praktisch als sfeervol licht voorzien. Daarmee is de hanglamp misschien wel de meest veelzijdige lamp ooit. Als je een nieuwe woning koopt en nieuwe lampen aan moet schaffen zal je dan ook zeker een nieuwe hanglamp mee moeten nemen. Maar voor welke kies je dan?

Als je jouw zoektocht naar een geschikte hanglamp start, zal je al snel merken dat het aanbod ontzettend groot is. Van kroonluchters tot LED hanglampen, werkelijk alles is mogelijk. Door het brede assortiment is er altijd wel een hanglamp die bij jouw interieur past. Helaas maakt dit de keuze er niet gemakkelijker op. Waar moet je immers op letten? Welke lampen zijn er precies? En welke is voor jou het meest geschikt? In dit artikel hopen wij veel van deze vragen alvast voor jou te beantwoorden.

Kroonluchters

Kroonluchters hebben altijd een magische aantrekkingskracht op mensen. Bij een kroonluchter denken we al gauw aan gigantische kastelen en luxe woningen. Dat is ook niet zo vreemd, want vroeger hingen deze lampen vooral in de woningen van belangrijke mensen. Zo waren keizers en koningen heel dol op de kroonluchter en kwamen deze voornamelijk voor in landhuizen, kastelen en paleizen. Daarom associëren we kroonluchters eigenlijk nog steeds met de koninklijke rijkdom van vroeger. Inmiddels is de kroonluchter gelukkig met zijn tijd meegegaan en is deze voor vrijwel iedere woning een geschikte keuze. Wil je een bijzonder blikvanger voor jouw woning? Dan heeft deze bijzondere verlichting zeker de impact die jij zoekt.

Kroonluchters

LED hanglampen

LED is helemaal hot anno 2019. Steeds meer mensen halen deze lampen in huis. Niet alleen door de strakke vormgeving van deze verlichting, maar ook door de talloze voordelen waar je als gebruiker van kunt profiteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lagere energierekening, een langere levensduur en de ijzersterke vormgeving. Ledlampen zijn geschikt voor iedere woning, maar LED hanglampen boven de eettafel kennen misschien nog wel veel meer voordelen!

Deze lampen worden over het algemeen een stuk moderner vormgegeven dan andere lampen en is in de meeste gevallen ook nog eens dimbaar. Hierdoor is het een uitstekende lamp binnen moderne interieurs.

Hanglamp met dubbele kap

Zoek je een hanglamp voor boven de eettafel? Dan is een hanglamp met dubbele kap een uitstekende keuze. Zeker bij lange eettafels kan het prettig zijn om het licht mooier te verdelen. Anders loop je het risico dat je voor één grote felle lamp moet kiezen om voldoende licht te creëren of dat de helft van de tafelgenoten over te weinig licht beschikken. Bovendien staat een hanglamp met dubbele kap ook nog eens ontzettend sfeervol boven de eettafel.

Kies altijd voor een hanglamp die past bij de stijl van jouw interieur. Als je te veel stijlen, materialen en kleuren met elkaar combineert, kan het geheel een stuk rommeliger ogen. Dit kan je eenvoudig voorkomen door alles mooi op elkaar aan te laten sluiten. Gelukkig zijn hanglampen in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar, dus er is er altijd wel één bij die bij jouw woning past.

Geef een reactie

Inline
Inline