EchtemannenMannenzaken

Verschillende manieren om je auto te verkopen

Misschien heb je er al wel eens mee te maken gehad en misschien ook niet. Je wilt een nieuwe (elektrische) auto kopen, je hebt schade gereden en je auto is total loss of je hebt simpelweg geen auto meer nodig. In al deze gevallen wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk van je oude auto af. Helaas is dit makkelijker dan gedaan en is het bepalen van de juiste prijs lang niet altijd even makkelijk. Daarom leggen we je uit welke mogelijkheden je hebt als je je auto wilt verkopen

Marktplaatsen

Op het internet zijn er diverse marktplaatsen te vinden waar je terecht kunt als je je tweedehands auto of occasion wilt verkopen. De bekendste marktplaats is natuurlijk Marktplaats.nl, maar er zijn ook alternatieven zoals Speurders en echte automarktplaatsen zoals Autoscout. Let goed op de voorwaarden van een marktplaats als je een advertentie wilt plaatsen. In sommige vallen moet je namelijk betalen voor een advertentie en in andere niets. Vaak geldt hoe hoger de kosten van een advertentie, hoe vaker deze gezien wordt en hoe sneller je auto verkocht is. Op deze marktplaats treft je particulieren, handelaren en autobedrijven. Het grootste voordeel is dat je daardoor de hoogte prijs kunt bedingen. Het nadeel is dat je zelf echt aan de slag moet om een koper te vinden.

Autoscout

Auto inkopers

Er zijn op het internet diverse websites waar je auto kunt aanbieden. Je ontvangt vrijblijvend een bod en bepaalt zelf of je akkoord gaat. Het grootste voordeel hiervan is dat je je auto gratis aan kunt bieden en dat je zelf niet op zoek hoeft naar een koper. Het nadeel is dat de vergoeding die je ontvangt minder hoog is. De koper is in vrijwel alle gevallen een handelaar of autobedrijf en die zal winst moeten maken op hetgeen wat hij inkoopt.

Autosloperijen

Heb je een sloopauto of een schadeauto die niet meer de weg op kan? Dan zal het lastig worden om een particuliere koper te vinden voor je auto. Kies daarom voor de autosloperij als je een auto hebt die je moeilijk kunt verkopen via een marktplaats of aan een auto inkoper. In de meeste gevallen wordt auto gratis opgehaald en ontvang je een vergoeding voor je auto.

Inruilen

Koop je een nieuwe auto? Dan is het meestal mogelijk om je oude auto in te ruilen. Je bent er dan direct vanaf. Let wel op dat de vergoeding die je ontvangt vaker hoger klinkt dan dat deze in werkelijkheid is. Zonder inruil kun je namelijk ook korting bedingen. Wil je zeker weten dat je een eerlijke prijs ontvang voor de inruil? Onderhandel dan eerst over de prijs en vertel later dat je een auto kunt inruilen.

Geef een reactie

Inline
Inline