AlgemeenMannenzaken

Veilig achter schrikdraad

De dieren veilig op het land. Daar gaat het om. Je wilt voorkomen dat jouw dieren weglopen, met alle gevolgen van dien! Een vast hek eromheen zetten is een kostbare aangelegenheid en bovendien blijft de mogelijkheid bestaan dat de dieren er doorheen lopen. Bovendien is een hek permanent en wil je nu juist je paarden of schapen even tijdelijk laten rondlopen in dit stuk land. Om de koeien, schapen, geiten en paarden goed te beschermen kan je schrikdraad spannen. Op die manier kunnen ze vrij lopen en rennen op het stuk land. Willen ze de wereld buiten het schrikdraad ontdekken? Dan laat je ze even schrikken en hoef je niet bang te zijn dat ze in een gevaarlijke situatie komen. 

Schrikdraad, schriklint of stroomdraad koop je voor de veiligheid van de dieren. Dit schrikdraad sluit je aan op een schrikdraadapparaat. Je maakt gebruik van een batterij schrikapparaten als je een tijdelijke afrastering met schrikdraad wilt plaatsen. Als je een permanente schrikdraadafrastering wilt maken, sluit je de elektrische schrikdraad afrastering op een stroomnet schrikapparaat aan.

Hoeveel schrikdraad heb je nodig?

Dat ligt aan wat voor dieren je op het land hebt lopen. En natuurlijk hoe groot het stuk land is. Neem bijvoorbeeld een afrastering voor schapen of geiten. Voor een veilige en permanente schrikdraad afrastering plaats je dan 4 schrikdraden boven elkaar op een hoogte van 30 cm, 45 cm, 65 cm en 90 cm. De omtrek van het land maal 4 dus. Bij een tijdelijke afrastering schrikdraad voor runderen gebruik je 2 schrikdraden op een hoogte van 60 en 85 cm. In dit geval dus 2 maal de omtrek aanhouden. Bij paarden houd je weer andere hoogten aan. Voor een veilige schrikdraadafrastering voor paarden plaats je 3 schrikdraden waarbij je de volgende hoogten aanhoudt; 50 cm, 90 cm en 140 cm. Dit houdt in dat je 3 keer de omtrek moet aanschaffen.

Welke afrasteringsdraad heb je nodig?

Dat houdt natuurlijk ook verband met de dieren. Gaat het om koeien, dan kan je het beste een schrikdraad gebruiken. Deze draad kun je ook perfect gebruiken voor afrastering van geiten, wild en schapen. Ga je een permanente afrastering plaatsen dan kun je ook voor een staaldraad kiezen. Voor paarden kun je het beste een schriklint of schrikkoord gebruiken.


Andere benodigdheden

Je weet nu welk draad en hoeveel meter je nodig hebt. Maar wat heb je allemaal nog meer nodig om een schrikdraad afrastering aan te leggen? Stel je wilt je vee veilig in het weiland laten grazen en het wordt een nieuwe permanente plek voor ze.  Dan heb je een schrikdraadapparaat inclusief een aardpen nodig die werkt op batterijen, een accu of op netstroom. Een poortset om een goede doorgang te maken zodat het vee er ook in en uit kan komen. Houten palen en isolators voor het bevestigen van de draad. Zorg ook altijd voor wat extra palen zodat je de hoekpalen kunt schoren. Waar kopen? Bij BUMA Handel, Dé groothandel in groen, grond en infra producten hebben ze de juiste artikelen voor jou!

Geef een reactie

Inline
Inline