AlgemeenMannenzaken

Deze spieren train je tijdens het trampolinespringen!

Trampolinespringen is iets waar jong en oud enorm van kan genieten. Wie genoot er nou niet als er vroeger een springkasteel in de tuin werd gezet of als je bij een vriendje of vriendinnetje mocht spelen met een eigen trampoline in de tuin? Inmiddels zien we dat trampolines niet alleen maar bij gezinnen in de tuin een mooi plekje veroveren, maar dat ook veel volwassenen hier dankbaar gebruik van maken. Hier worden ze ook steeds meer op gemaakt. Een trampoline salta is bijvoorbeeld de perfecte keuze voor het gehele gezin. En waarom zou je hier dan ook geen gebruik van maken? Trampolinespringen is namelijk niet alleen heel leuk, maar ook nog eens ontzettend goed voor de gezondheid. Zonder dat je het zelf daadwerkelijk doorhebt verbrand je enorm veel calorieën en train je ongelooflijk veel spieren. Ben jij benieuwd welke spieren worden getraind tijdens het springen op de trampoline? In dit artikel zetten we ze allemaal op een rijtje! 

Beenspieren

Tijdens het trampolinespringen worden met name de beenspieren uitermate goed getraind. Hierbij gaat het vooral om de hamstrings, de quadriceps en de kuitspieren. Zowel bij het landen als het afzetten tijdens het trampolinespringen worden al deze spieren enorm belast. Je zet niet alleen verschillende spieren aan het werk, maar ze zorgen er ook voor dat je weer in de juiste houding terecht komt. Dit vergt meer van je beenspieren dan je denkt. Daarom is het ook bij trampolinespringen, hoe leuk dit ook mag zijn, belangrijk om voldoende pauzes te nemen en je sportschema langzaam op te bouwen.

Groot voordeel van trampolinespringen is dat de springmat van een zeer zacht materiaal is gemaakt. Hierdoor worden de beenspieren wel belast, maar is de kans op blessures uitermate klein. Hierdoor kun je veilig springen, zonder bang te zijn dat je een enorme blessure op zult lopen.

Bilspieren

Heb je eigenlijk totaal geen billen en zou je hier graag iets aan willen veranderen? Dan is trampolinespringen precies de sport die jij nodig hebt. Tijdens het landen en afzetten zul je namelijk ook de billen enorm goed trainen. Door iedere dag even een kwartier tot een half uur op de trampoline te staan, kan jij je billen enorm trainen en zul je binnen enkele maanden al een groot verschil zien.

Buikspieren

Een hekel aan sit-ups? Laat deze dan voortaan achterwege en kruip gewoon op de trampoline. Je buikspieren worden namelijk tijdens het trainen ook hard aangepakt. Zeker wanneer je op de juiste manier springt en er rekening mee houdt dat je je bovenlichaam recht houdt. De buikspieren zijn verantwoordelijk voor het feit dat jij je lichaam in balans kunt houden.

Hoe train je jouw spieren op de trampoline?

Over het trainen van de spieren tijdens het trampolinespringen zijn de meningen sterk verdeeld. Veel mensen beweren bijvoorbeeld dat het beter is om zo hoog mogelijk te springen. Maar onderzoek wijst juist uit van niet. Juist door lagere sprongen te maken, train je het meest effectief. Dit komt omdat je het trampolinespringen met lagere sprongen veel langer vol kunt houden. En hoe langer je op de trampoline staat, hoe beter.

Geef een reactie

Inline
Inline