EchtemannenMannenzaken

Dit zijn de meest bekende en traditionele pastagerechten op een rijtje!

Pasta staat bij veel van ons minstens één keer per week op tafel. Soms nog veel vaker. Er zijn genoeg mensen die je wakker kunt maken voor een overheerlijk bordje pasta. Gek is dat ook niet, want pasta is ontzettend gemakkelijk om mee te experimenteren en bijna iedereen lust het. Hoewel er in de afgelopen jaren steeds meer bijzondere creaties zijn ontwikkeld en mensen ook steeds creatiever zijn om zelf een pastarecept te bedenken, gaat er nog altijd niets boven de échte, traditionele pastagerechten. Die gerechten die altijd zo op tafel staan, waar iedereen van smikkelt en waarvan niemand hoeft te vragen wat het is of hoe het eruit ziet. Dit zijn de meest bekende en traditionele pastagerechten op een rijtje. We zijn benieuwd naar jouw favoriet!

Pasta pesto

Pasta pesto is een echte klassieker en wordt met name veel toegepast door mensen die weinig tijd hebben om te koken of weinig geld om iets lekkers en voedzaams op tafel te zetten. Vooral onder studenten is pasta pesto een ware hit. Afgezien van de pijnboompitjes is het bovendien ook nog eens een zeer budgetproof gerecht. En het fijne is, als je eenmaal een grote bak pijnboompitjes in huis hebt, dan doe je hier echt wel meerdere keren mee.

Je kunt pasta pesto zowel met groene als rode pesto bereiden. De meest klassieke variant bestaat uit zelfgemaakte pesto, pijnboompitjes, eventueel spekjes, Parmezaanse kaas en rucola. Je kunt ook kiezen voor rode pesto en daarbij gegrilde paprika of zongedroogde tomaatjes toevoegen. Het fijne van deze pasta is dat er geen goed of fout is. Je kunt eindeloos experimenteren om voor jou het lekkerste gerecht te bereiden.

Pasta bolognese

Pasta bolognese is eigenlijk in ieder land bekend. Natuurlijk eet je de lekkerste bolognese in Italië, maar je kunt ook thuis heel ver komen. Groot voordeel is weer dat je enorm kunt variëren met verschillende ingrediënten en smaakmakers. Hierdoor smaakt vrijwel geen enkele bolognese hetzelfde. Iedereen bepaalt voor zichzelf wat zij echte fijne smaakmakers vinden.

In het oorspronkelijke recept uit Italië is het vooral belangrijk dat de saus enorm lang de tijd krijgt om indrukwekkende smaakexplosies te ontwikkelen. Hier staat de saus dan ook vaak een hele dag op. In het oorspronkelijke recept zit vooral veel vlees. Van oudsher wordt er gebruik gemaakt van pancetta en gehakt, maar ook van volle melk, wijn tomatenpuree, ui, wortel en bleekselderij. Hoewel je ieder soort pasta kunt gebruiken, geven Italianen meestal de voorkeur aan tagliatelle. Deze dikke slierten pasta nemen de saus nog beter in zich op.

Pasta carbonara

Pasta carbonara is een echte favoriet bij veel mensen. Bovendien is het ook nog eens een recept wat heel gemakkelijk en snel te bereiden is. Helaas zijn er door de jaren heen ook de nodige aanpassingen ingevoerd, waardoor het oorspronkelijke recept een beetje verdwenen is. Zo voegen veel Nederlanders tegenwoordig room toe om de saus romiger te pakken. Italianen zullen dit echter verafschuwen.

In het originele recept werd pancetta, wangspek, ei en Parmezaanse kaas gebruikt. Room kwam hier niet bij aan te pas. Om de saus romiger te maken, gebruiken de Italianen het kookvocht van de pasta. Dit in combinatie met het ei en de kaas zorgen voor een heerlijke romige en vullende pasta carbonara.

Geef een reactie

Inline
Inline