EchtemannenMannenzaken

Tips voor huiselijke klusjes in het voorjaar 

Het voorjaar is de ideale tijd om aan de slag te gaan met huishoudelijke klusjes. De feestdagen zijn voorbij dus weinig afspraken op de agenda. Eindelijk heb je de tijd voor jezelf en die kan je ook lekker aan klusjes in het huis besteden. Er zijn vast en zeker genoeg dingen die blijven liggen. Het voorjaar is fijn om te klussen, omdat het dan niet te warm en te koud is. Dus tijd om aan de slag te gaan. Maar hoe begin je? In dit artikel delen we tips en een aantal voorbeelden. Veel klusplezier in 2020 gewenst!

Hoe begin je met je klusplan?

Het woord zegt het al: het is goed om een plan te maken. Schrijf dus op wat je wil doen in huis en maak daar een lijstje van. Maak daarbij ook een inventarisatie van de spullen die je nodig hebt. Niet iedereen heeft een klopboor in huis, dus die kun je het beste van een vriend of kennis lenen. Het rondvragen kost ook weer de nodige tijd en energie. Zo kun je dus vertraging oplopen met je plannen. Soms komt van uitstel zelfs afstel. Voorkom dit met het maken van een goed plan. Zo weet je zeker dat al je klusjes voor de zomer zijn afgerond. 

Het aanbrengen van tochtstrips

Het aanbrengen van tochtstrips is een klusje dat vaak wordt vergeten. De meeste huizen zijn immers al goed geïsoleerd en iedereen maakt gebruik van centrale verwarming. Toch kan het voor kou en tocht wel veel schelen als de tochtstrips worden aangebracht bij de ramen en deuren. Door minder tocht in huis begin je later met het aanzetten van de verwarming in de winter. Het scheelt misschien ook wel een of twee graden op de thermometer. Het is dus een kleine investering, maar je ziet er veel van terug op je jaarlijkse eindafrekening van je energieleverancier. 

tochtstrips

Nieuwe kamers in het huis 

Wil je de indeling van het huis veranderen? Het kan zijn dat je een extra kamer wil om te verhuren. Of misschien is er wel een kleintje op komst. Een extra kamertje is dan zeker welkom. Het kan een flinke klus zijn om die erbij te bouwen, zeker als je niet heel veel klust. Een mooi alternatief is een schuifdeursysteem van Gyzs. Zonder dat je muren hoeft te bouwen, kun je van een grote kamer twee kleinere ruimtes maken. Vraag bij een specialist hoe je hiermee zelf aan de slag gaat. 

Planken ophangen

Voor het ophangen van planken, heb je waarschijnlijk die betonboor nodig. Daarom is dit een klusje die vaak achterwege blijft. Toch voelt het altijd prettig als dit klusje eenmaal achter de rug is. Je kan ineens zoveel meer van je spullen kwijt. Je kamer is ineens ook veel meer opgeruimd. Spullen op de grond of in een hoek staat erg slordig. Een stevige plankdrager is ook van het merk Gyzs verkrijgbaar. Deze zijn ook in verschillende maten en designs verkrijgbaar. De plankdragers passen goed bij de rest van je interieur en je hebt er jarenlang plezier van. Wacht dus niet tot volgend jaar, maar begin dit voorjaar nog met het ophangen van je planken. 

Heb jij nog leuke tips voor klusjes in het voorjaar? We zijn benieuwd waar we nog meer mee aan de slag kunnen. 
Artikel geschreven door AdWords Specialist GMU.online.

Geef een reactie

Inline
Inline