EchtemannenMannenzaken

Tips voor het perfecte scheren

Het verzorgen van je gezicht en baard voor een gemakkelijke en schone scheerbeurt kan niet zonder deze goede producten voor tijdens en na het scheren. Niet iedere man heeft dezelfde producten nodig maar voor het beste scheerresultaat dien je geschikte producten gebruiken.

Essentiële zaken voor het scheren

1. Gebruik olie of boter voor de scheerbeurt
Het maakt niet uit of je de voorkeur geeft aan olie of boter voor de scheerbeurt; boter is in feite een gestolde versie van de olie. Als je gevoelig bent voor texturen, heb je misschien een voorkeur, maar uiteindelijk zijn de ingrediënten hetzelfde. Tenzij je een enorme baardgroei hebt, heb je niet veel olie of boter nodig. Stop gewoon een beetje in de palm van je hand, wrijf je handen tegen elkaar en werk het in je huid. Geef de olie of boter een minuut om in je huid te trekken voordat je begint met de scheerbeurt.

2. Laat goed schuimen
Als je scheerschuim in blik gebruikt, is deze stap niet van toepassing. Als je echter scheerzeep gebruikt, is dit het moment om goed te schuimen. Laat je scheerkwast een minuut onder warm water lopen en zorg ervoor dat alle haren doorweekt worden. Borstel je scheerzeep een paar keer om wat zeep op de borstel op te pakken en breng het over naar je scuttle. Werk de borstel rond in de scuttle om een ​​dik, romig schuim te genereren. Het duurt een minuut of twee, dus wees geduldig. Als je schuim te dun is, voeg dan meer zeep toe en gebruik minder water.

3. Scheer met het juiste scheermes
Het juiste scheermes voor jou is niet per se het scheermes waarmee je bent opgegroeid. Alleen omdat het bekend is, wil nog niet zeggen dat het efficiënt is. Terwijl sommige jongens dol zijn op hun scheermessen met meerdere mesjes, geven anderen de voorkeur aan een veiligheidsscheermes. Het enige scheermesje dat niemand iets doet, is het wegwerpscheermes. Hoewel veel jongens zich redden met het gebruik van wegwerpscheermesjes, zouden ze bij een upgrade een aanzienlijk verschil in hun scheerbeurten zien. Een scheerbeurt met het juiste scheermes betekent dat je het mes gebruikt dat geschikt is voor je snorharen. Als je baard bijvoorbeeld relatief steil is, kun je een goede scheerbeurt realiseren met een scheermesje met 4 mesjes. Als je baard echter gekruld is, trekt een scheermesje met meerdere mesjes alleen het haar uit je gezicht en krijg je bultjes en scheermesjes.

4. Gebruik de juiste scheerstijl
Hoe je je scheert, is net zo belangrijk als het kiezen van het juiste scheermes. Als je een scheermesje met patroon gebruikt, moet je het scheermesje in je huid drukken om een ​​gladde scheerbeurt te krijgen. Als je een veiligheidsscheermes of een open scheermes gebruikt, wil je helemaal geen druk uitoefenen. Trek in plaats daarvan je huid strak en laat het scheermesje met korte, zachte bewegingen over je huid glijden.

Essentiële zaken na de scheerbeurt

1. Houd een bloedstelpende oplossing bij de hand
Een bloedstelpende oplossing is een antihemorragisch middel, wat betekent dat het de bloedvaten vernauwt en het bloeden vrij snel stopt. Het belangrijkste ingrediënt is watervrij aluminiumsulfaat. Bloedstelpende oplossing kan worden gevonden in de vorm van een balsem, een potlood, ‘lucifers’ en poeder. Welke je kiest, is aan jou. Hoewel relatief nieuw, is bloedstelpende balsem gemakkelijker aan te brengen en prikt het niet zoals de potloden. Met een bloedstelpende oplossing hoef je er niet langer belachelijk uit te zien door stukjes wc-papier op je gezicht te plakken.

2. Gebruik aftershave
Het ruikt misschien lekker, maar dat is niet het belangrijkste doel. Door de scheerbeurt blijven je poriën wijd open, waardoor bacteriën in je huid komen. Het resultaat kan van alles zijn, van milde acne tot een huidinfectie. Aftershave beschermt je poriën door te voorkomen dat bacteriën je lichaam binnendringen. Toverhazelaar is het beste na de scheerbeurt, omdat het in tegenstelling tot alcohol je huid niet uitdroogt. In combinatie met aloë verbrandt het niet.

Geef een reactie

Inline
Inline