EchtemannenMannenzaken

Tips voor het kopen van je eerste gitaar

Wanneer we kijken naar de populariteit van muziekinstrumenten zijn snaarinstrumenten onder jongeren erg populair. Veel mensen weten hun weg naar de gitaar wel te vinden, en dat begrijpen we wel. De aantrekkingskracht van een stoere gitaar is immers moeilijk te weerstaan. In deze blog geven we je een aantal tips voor het kopen van je eerste gitaar!

Akoestisch of elektrisch

Tegenwoordig is elektrisch eigenlijk de standaard onder de gitaren, de akoestische worden door de jeugd als uitzonderingen gezien. De mogelijkheden van een elektrische gitaar zijn eindeloos, met de elektrische gitaar kunnen bijna alle muzieksoorten begeleid worden. Er is in de populaire muziek bijna geen band te vinden zonder gitaar en daarom is deze ook zo populair. Ben jij meer het singer-songwriter type? Dan kies je uiteraard voor de klassieke akoestische gitaar. Dit is stiekem ook nog altijd onze favoriet.

Jouw muzieksmaak

Het kiezen van de juiste gitaar hangt ook af van wat je er uiteindelijk mee wilt gaan spelen. Naar welke muziek luister je bijvoorbeeld het liefst? In veel gevallen sluit je muziekkeuze aan bij het genre dat je graag zou willen spelen. De elektrische gitaar hoort hierbij bij de genres pop, rock en metal en de akoestische gitaar sluit meer aan bij de klassieke, country en singer-songwriter muziek.

Je budget

Aan de gitaren hangt natuurlijk ook een prijskaartje, hierdoor is de keuze ook afhankelijk van je budget. Natuurlijk zit er een prijsverschil tussen instapmodellen en de wat exclusieve, professionelere modellen. Een beginnersgitaar hoeft echt niet slecht te zijn en is prima om de eerste beginselen van het gitaarspelen op te gaan leren. Heb je dit eenmaal onder de knie? Dan kun je altijd een andere, betere gitaar aanschaffen als je voelt dat je hier aan toe bent.

Prijzen vergelijken

Vergelijk het aanbod met gitaren van verschillende aanbieders gemakkelijk online. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet te veel betaald. Daarnaast zijn er vaak op de online webshops ook reviews te vinden waar jij je door kunt laat informeren. Wel zo prettig om te weten hoe de gitaar anderen is bevallen voordat jij hem aanschaft.

Gitaar kopen bij MaxiAxi

Ben je klaar voor het kopen van je eerste gitaar? Neem eens een kijkje op de website van MaxiAxi, dit is een speciaalzaak voor allerlei licht- en geluidsoplossingen. Op hun website hebben ze een groot aanbod muziekinstrumenten voor zowel beginners als professionele spelers. Daarnaast vind je er bijvoorbeeld ook dj-gears en alle materialen voor muziek- en goede geluidsliefhebbers. Van versterkers, tot speakers, tot microfoons en home cinema sets.

Geef een reactie

Inline
Inline