EchtemannenMannenzaken

Tips voor het kopen van je eerste dj controller

Is het altijd al jouw droom geweest om je in de dj wereld te begeven? En heb je inmiddels de stoute schoenen aangetrokken en ben je op zoek naar dj gear? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je weet waar je op letten. Zeker wanneer je helemaal nieuw bent in dit wereldje kan het aanbod nogal overweldigend lijken. Want wat is nu de juiste keuze voor jou? Waar let je precies op? En wat is nu de beste dj controller wanneer je pas net begint? In dit artikel vind je alle tips die je nodig hebt bij het kopen van jouw eerste dj controller. Voor je het weet ben je een echte pro!

Wat is een DJ controller?

Voordat we je enkele tips gaan geven is het natuurlijk eerst belangrijk om meer over de DJ controller te weten te komen. Wanneer je nog niet echt bekend bent met dj gear kan deze term namelijk misschien nog wel eens vreemd in de oren klinken. Want wat is een dj controller nu eigenlijk? Waar gebruik je het voor? En waarom is dit apparaat onmisbaar voor iedere (beginnende) dj?

Een dj controller is een handig apparaat dat de dj software op jouw computer aanstuurt. Hierdoor lijkt het bijna alsof je over een zeer professionele dj set beschikt, terwijl je enkel gebruik maakt van de dj controller. Dit is dan ook het perfecte apparaat voor iedere beginner in de dj wereld. Zo leer je eenvoudig alle kneepjes van het vak en kan je alvast wat ervaring opdoen met dj’en.

Een dj controller bootst het effect van een mengpaneel en twee cd-spelers na. Vervolgens kun je op je computer extra interessante effecten toevoegen, de juiste nummers kiezen en blijven puzzelen tot je het juiste resultaat hebt behaald. Dit prikkelt niet alleen je creativiteit en je muzikale gehoor, maar het is ook nog eens gewoon heel leuk om te doen.

Tips bij de aankoop van een dj controller: hier moet je op letten!

Ben je overtuigd van de noodzaak om een dj controller aan te schaffen? Dan wil je natuurlijk wel direct de juiste controller aanschaffen. Maar hoe weet je dat je de juiste keuze maakt? Waar moet je op letten? Wij zetten de 3 belangrijkste tips voor je op een rijtje.

Kies voor een model dat enkel de basics bevat. Wanneer je nog niet echt bedreven bent in het dj’en is iedere extra optie er één teveel. Probeer eerst de kneepjes van het vak te leren voordat je jezelf voor nieuwe uitdagingen stelt.

  1. Kies altijd voor kwaliteit. Ook al begin je pas net als dj, dat is natuurlijk geen reden om te besparen op kwaliteit. Hierdoor loop je immers het risico dat de controller minder goed werkt en het misschien wel laat afweten tijdens een belangrijke eerste performance. Koop direct kwaliteit en kies voor een bekend merk om ongemakkelijke situaties in de toekomst te verbeteren.

  2. Natuurlijk betekent kiezen voor kwaliteit niet direct dat je de hoofdprijs hoeft te betalen. Je kunt namelijk ook gemakkelijk voor een instapmodel van een bekend merk kiezen. Zeker wanneer je nog helemaal niet weet of dj’en echt wat voor jou is, is dit een slimme keuze. Zo zit je straks niet met een enorm dure dj controller in je maag en kan je eerst rustig uitproberen. In de toekomst kan je altijd nog voor een duurder model kiezen.

Geef een reactie

Inline
Inline