EchtemannenMannenzaken

Tips voor het kopen van het perfecte overhemd

Het kopen van een perfect overhemd is voor veel mannen niet bepaald eenvoudig. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden. Zomaar het eerste exemplaar kiezen die je tegenkomt is dus geen goed idee. Je wilt er natuurlijk goed uitzien, en daarom moet je een overhemd vinden die goed past bij je lichaamsvorm beschikt over een mooie algehele stijl.

De kleur

De kleur is helemaal afhankelijk van hoe je het overhemd wilt dragen. Witte overhemden zijn altijd goed omdat ze heel goed te combineren zijn met allerlei stijlen. Zo past een wit overhemd vrijwel altijd onder je pak. Lichtblauw is ook in veel gevallen een goede keuze. Het geeft een uitstraling die iets informeler is. Natuurlijk zijn er overhemden beschikbaar in allerlei prachtige kleuren. In een casueel omgeving is een grijs overhemd bijvoorbeeld altijd een mooie verschijning. Daarnaast creëer je met donkere kleuren zoals een zwart overhemd ook altijd een zeer casual look.

zwart overhemd

De pasvorm

We gaven dit al eerder aan, de pasvorm is eigenlijk vrijwel het belangrijkste onderdeel van wat een overhemd perfect maakt. Zo zijn overhemden beschikbaar in verschillende pasvormen. Denk aan slim fit voor de strakkere designs of regular fit voor de normale pasvormen. Ook zijn er vaak grotere varianten beschikbaar. Veel mensen laten hun overhemd daarnaast op maat maken. Mocht dit binnen je budget vallen dan is dit ook zeker aan te raden. Zo ben je er zeker van dat je overhemd een goede pasvorm heeft. Bovendien ziet er erg netjes wanneer je overhemd op maat is gemaakt.

Het materiaal

Synthetisch materiaal kun je beter vermijden. Kwalitatieve overhemden zijn gemaakt van het beste katoen en daardoor erg duurzaam. Vraag dus altijd na of kijk in het label waar het overhemd van is gemaakt. Goede winkels kunnen je voorzien van advies over de verschillende soorten katoen, hier zit namelijk ook vaak verschil tussen. Je kunt er beter voor kiezen om een overhemd van goed materiaal te kiezen dan te bezuinigen. Wij raden aan om nog even door te sparen indien je geen budget hebt voor kwalitatief katoen. Op de lange termijn loont het wanneer je een duurzaam product koopt waar je langer plezier van kunt hebben.

De kraag

Ook de kraag is een belangrijk onderdeel van een mooi overhemd. Je wilt een kraag die je mooi vindt en die past bij jouw stijl. Kragen zijn er in veel varianten en je kunt het beste om advies vragen wanneer je niet zeker weet wat het beste bij je past. Ook zijn bepaalde kragen beter in specifieke gelegenheden. Doe dus eerst onderzoek voordat je iets aan gaat schaffen.

Welk overhemd je ook koopt, zorg er voor dat je er een koopt waar je zelf tevreden over bent. Andere mensen kunnen je advies geven, maar je zult het uiteindelijk zelf moeten dragen. Een goed overhemd is echter een investering. Je kunt er lang van genieten en waardoor het zeker de moeite waard is om voldoende budget voor beschikbaar te stellen.

Geef een reactie

Inline
Inline