EchtemannenMannenzaken

Tips voor het inrichten van een mannenkamer

Waarschijnlijk heb je al een bepaald beeld hoe de ideale mannenkamer eruit ziet. Iedereen heeft daarin natuurlijk zijn eigen stijl en doet dit op zijn eigen manier. In dit artikel geven we je tips hoe jij jouw kamer op een makkelijke manier een mannelijke look kunt geven.

Tip 1: Verlichting

Verlichting is niet perse een essentieel onderdeel voor een mannelijk interieur, maar het kan je wel helpen bij bepaalde ongemakken. Tijdens het gamen bijvoorbeeld wil je graag in het donker zitten, terwijl je tijdens een dagje studie of werk juist een goed verlichte kamer nodig hebt. Met inbouwspots kun je dit probleem gemakkelijk oplossen. Inbouwspots zijn namelijk dimbaar, waardoor je de juiste verlichting hebt voor elk moment van de dag.

Tip 2: Stoere meubels

Stoere meubels daarentegen mogen zeker niet ontbreken in een echte mancave. Zo kun je bijvoorbeeld een chille luie stoel neerzetten om lekker relaxed tv te kunnen kijken, of zet de lounge chair voor het raam om op je gemak een goed boek te lezen. Kijk ook voor wat gave meubels van robuuste materialen zoals onbewerkt hout. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn! Soms kun je namelijk onwijs gave meubels scoren bij de kringloopwinkel bij jou om de hoek.

Tip 3: Donkere kleuren

Wellicht wil je de muren een nieuw kleurtje geven. Ga dan voor donkere kleuren. Donkere kleuren geven je kamer gegarandeerd een mannelijke look. Het enige nadeel is dan wel dat je moet zorgen voor voldoende licht in de kamer, maar met onze eerste tip moet dat zeker goed gaan komen. Heb je toch niet zo’n zin om je kamer helemaal te verven? Je kunt je kamer ook donker aankleden met wat zwarte accessoires. Je hoeft dan niet meteen aan kussentjes te denken, want dat past natuurlijk niet in een stoere mannenkamer, maar wat dacht je van een donker vloerkleed bijvoorbeeld?

Tip 4: Gave kunst

Probeer een echte eyecatcher te vinden voor een mannelijke kamer. Misschien ben je fan van een bepaalde voetbalclub, of heb je een stoer schilderij gevonden met een bepaalde print. Belangrijk is het natuurlijk wel om het dicht bij jezelf te houden. Een ingelijste foto van jouw favoriete sporter is misschien niet helemaal jouw ding, terwijl de skyline van de stad waarin je woont misschien wel op jouw wishlist staat.

Tip 5: Mooie planten

Planten hebben niet alleen een positief effect op jouw nachtrust, maar kunnen ook super gaaf staan in jouw mannenkamer. Het geeft namelijk een levendige en stoere look, waarmee jij jouw mannenkamer helemaal afmaakt! Vergeet dan niet om ze om de tijd een beetje water te geven.

 

Geef een reactie

Inline
Inline