AutoMannenzaken

Tips voor het afsluiten van een autoverzekering

Iedere autobezitter is verplicht om zijn auto minimaal WA te verzekeren. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering en voorkomt dat mensen onverzekerd in een ongeval terecht komen. Met enkele een WA verzekering wordt enkel de schade vergoed die jij bij anderen veroorzaakt. Natuurlijk kan je de standaard WA verzekering ook uitbreiden naar WA+ of allrisk. Maar hoe weet je welke verzekering het beste bij jou past? Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering? Wij zochten het uit.

De juiste dekking

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je voor de juiste dekking kiest. We weten allemaal dat een WA verzekering verplicht is, maar in hoeverre moet je deze uitbreiden? Is dat überhaupt wel nodig?

In de meeste gevallen raden we aan om een auto ouder dan 8 jaar niet hoger dan WA te laten verzekeren. In dit geval is de waarde van de auto zo ver gedaald, dat je geen baat hebt bij een hogere dekking. Oververzekerd zijn is natuurlijk onnodig. Bij een auto tussen de 4 en 8 jaar raden wij een WA+ verzekering aan. Heb je net een nieuwe auto op de kop getikt? Kies dan altijd voor een allrisk verzekering. De auto is dan nog zoveel waard dat deze verzekering altijd van pas komt.

Oldtimer

Oldtimer? Sluit een oldtimer verzekering af

Ben je de trotse eigenaar van een echte oldtimer? Dan wil je deze natuurlijk goed verzekeren. Als je bovenstaande informatie mag geloven, is een oldtimer het niet waard om meer dan WA te verzekeren. Maar hoe zit dat precies?

Voor oldtimers bestaan er speciale verzekeringen. Deze zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan een standaard autoverzekering. Dit heeft vooral te maken met het feit dat oldtimers meestal alleen tijdens de zondagen en zomermaanden worden gebruikt. Met een oldtimerverzekering op Autoverzekering.nl is het zelfs mogelijk om slechts voor enkele maanden per jaar een verzekering af te sluiten. Zo ben je veel goedkoper uit, zeker als je hier slechts incidenteel in rijdt.

Schadevrije jaren? Blijf bij je huidige verzekering

Heb je al eerder een autoverzekering gehad en heb je in die periode schadevrij rondgereden? Dan zal je no-claim een stuk hoger liggen. Hierdoor kan je voor een lagere premie een nieuwe autoverzekering afsluiten. Daarom is het verstandig om bij je huidige autoverzekering te blijven. Zo ben je verzekerd van een extra hoge no-claim en betaal je veel minder geld.

In sommige gevallen is het zelfs verstandig om bepaalde schades aan de auto niet te melden. Zodra je een schade claimt, zal dit van je no-claim afgaan. Hierdoor zak je een trede en moet je wellicht meer premie gaan betalen. Om dit te voorkomen is het altijd belangrijk om de kosten tegen elkaar op te wegen. Weegt het claimen van een kleine beschadiging echt op tegen de hogere premie die je dan moet gaan betalen? Of ben je goedkoper uit als je deze uit eigen zak betaald?

Het aantal treden dat je opbouwt bij het rijden van schadevrije jaren is bij iedere verzekeraar anders. Controleer dit in de polisvoorwaarden.

Geef een reactie

Inline
Inline