EchtemannenMannenzaken

Tips voor een zomer dichtbij huis

Het is weer voorjaar en dat betekent dat de vakantiekriebels alweer flink op gang zijn! Weet jij nog niet precies waar de reis deze zomer naartoe gaat? Maar weet je wel dat je niet te ver van eigen huis wilt gaan? Dan lijkt het aanbod misschien beperkt, maar niets is minder waar. Bedenk tevens dat een vliegreis bij een vakantie dichtbij huis nog niet is uitgesloten. Met vliegtickets faro ben je binnen luttele uren in Portugal. Een heel ander land én cultuur waar je binnen 3 uurtjes kunt zijn. Ben je toch op zoek naar iets anders? Wij geven je 5 tips voor een zomer dichtbij huis.

1.         Doe inspiratie op

Allereerst is het belangrijk om inspiratie op te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan een reisbureau, spendeer enkele uurtjes aan ‘googelen’ naar leuke bestemmingen of praat met vrienden en familie over je wensen voor deze zomer. Een goede voorbereiding is immers het halve werk, ook als het om vakanties gaat. Laat je daarom goed informeren over de verschillende mogelijkheden en doe inspiratie op. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt en zo van een onvergetelijke vakantie kunt genieten.

inspiratie vakantie

2.         Vakantie in Nederland is niet noodzakelijk

Vaak denken mensen dat ze direct in Nederland moeten blijven als ze niet al te ver willen reizen. Dit is echter niet het geval. Rondom Nederland vinden we enorm veel interessante landen en culturen. Deze zijn binnen enkele uren te betreden met de auto en iets langere afstanden kunnen afgelegd worden met het vliegtuig. Hierdoor zijn er enorm veel mogelijkheden binnen Europa.

Wil je echt heel erg dichtbij huis blijven? Kies dan voor een vakantiepark in Nederland, België of Duitsland. Deze zijn op enkele uren afstand te vinden, waardoor je de zomer lekker dichtbij huis viert. Bekijk wel van tevoren of er genoeg mannenactiviteiten op het park aanwezig zijn, zo verveel je je zeker niet!

vakantiepark
Bron: Landgoed de Scheleberg

3.         Kidsproof

Ben je een zeer trotse papa? Dan weet je maar al te goed hoe belangrijk het is dat jouw reis kidsproof is. Je hebt waarschijnlijk geen zin om urenlang met jengelende kinderen in de auto te zitten of met samengeknepen billen in het vliegtuig te zitten. Hierbij moet je ook goed op de accommodaties in het vakantieland letten. Is er voldoende te doen voor de kinderen? Is er eventueel een dagprogramma of oppas aanwezig? Is het eten en drinken in dit land veilig voor jonge kinderen? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen, alvorens je een reis boekt. Geschikte landen dichtbij huis zijn bijvoorbeeld Spanje, Portugal of Zuid-Frankrijk. Een camping dichtbij huis is natuurlijk ook altijd geweldig.

4.         Vakantie aan zee

Zon, zee, strand… meer heb je niet nodig om van jouw vakantie te genieten. Lekker de hele dag met een cocktail in de hand naar de blauwe lucht staren. Blijer kunnen we jou niet maken. Hoe graag je ook naar een exotisch oord op reis gaat, de situatie vraagt nu toch om een vakantie dichterbij huis. Gelukkig zijn er ook dichtbij Nederland genoeg landen waar je van een vakantie aan zee kunt genieten. In Zuid-Europa vind je een heel scala aan vakantielanden die aan deze criteria voldoen. Bovendien vlieg je deze binnen enkele uurtjes binnen. Een

Geef een reactie

Inline
Inline