EchtemannenMannenzaken

Tips voor een stijlvol en ergonomische werkplek

Zijn jouw thuiskantoor – en je rug – na al dat thuiswerken inmiddels toe aan een meer ergonomische werkplek inrichting? Ben je inmiddels wel uitgekeken op die oude bureaustoel en die simpele tafel die dienst doet als bureau? Blijf dan lezen, want wij hebben een aantal tips voor je om jouw thuiskantoor een stijlvolle en ergonomische impuls te geven.

Dé naam in ergonomisch design

Wie op zoek is naar een stijlvolle en ergonomische aanvulling van zijn thuiskantoor, is op zoek naar het meubilair van Herman Miller. Dit merk is geliefd om zijn duurzame oplossingen voor het inrichten van werkplekken, waarbij al in de productie wordt gelet op het goed herbruikbaar maken van de onderdelen door recycling na gebruik. De producten worden ontworpen met het oog op de gebruiker, en de specifieke eisen, waar goed kantoormeubilair aan moet voldoen. Het resultaat is stijlvolle meubelen met een perfecte gebruikerservaring, die ook nog eens passen in de steeds belangrijker wordende circulaire economie. Een echte ergonomische werkplek zal dus niet ontbreken.

De waarde van een ergonomische werkplek

Het afgelopen jaar hebben we het belang van een goede ergonomische bureaustoel aan den lijve ondervonden. Mensen die het thuiswerken door de coronacrisis aan de keukentafel begonnen, merkten al snel de lichamelijke nadelen die dit met zich meebrengt. Fysiotherapeuten zagen een gigantische instroom van klanten met klachten, dit was bijna altijd terug te leiden aan een verkeerde zithouding. Een ergonomische werkplek begint dus steeds meer booming te worden onder werknemers en werkgevers.

Juist bij een zittend beroep, waarbij je het grootste deel van je week achter je bureau doorbrengt, is een goede zithouding dus essentieel. Met een ergonomische bureaustoel voorkom je bijvoorbeeld rugklachten, schouder- en nekklachten, hoofdpijn of zelfs de kans op RSI. Het belang van een bureaustoel die goed is in te stellen en waarin je comfortabel kunt zitten, is dus niet te onderschatten.

Investeer in jezelf en je thuiswerkplek

Nu de vaccinatiegraad gestaag stijgt, lijkt het licht aan het einde van de thuiswerktunnel in zicht te komen. Toch is de kans groot dat we ook in de toekomst vaker thuis zullen werken. Veel werkgevers hebben de voordelen immers ontdekt en omarmd. Thuiswerken bespaart onnodige reistijd en CO2-uitstoot en zorgt, in de juiste verhouding met op kantoor werken, voor minder stress bij de werknemers. Veel organisaties hebben al aangegeven om in de toekomst te kiezen voor een gezonde mix van thuis en op kantoor werken.

Waar kan ik terecht voor een ergonomische werkplek?

Ook nu nog is er dus voldoende reden om te investeren in een gezonde en ergonomische thuiswerkplek. Hiervoor kun je uitstekend terecht bij een specialist als De Projectinrichter. In hun assortiment hebben ze meer dan 5000 producten en 250 merken. Waaronder uiteraard een ruime collectie bureaustoelen, voor ieder budget en met elke gewenste uitstraling. Je vindt het aanbod in de webshop en hun vestigingen in Rotterdam, Purmerend en Bergeijk. Daar vind je gegarandeerd het juiste meubilair dat past bij de uitstraling die jij nodig hebt om gemotiveerd aan de slag te kunnen in jouw thuiskantoor. En uiteraard doe je dat voortaan in een houding die jou ook lichamelijk in topconditie houdt.

Geef een reactie

Inline
Inline